Tærte er den perfekte “nybagt-familie-spise” .. Det er nemlig nemt at lave og det passer mere eller mindre sig selv. Det er altså nemt at lave mad, selvom der er en baby, der enten skriger, spiser eller skal skiftes… Og skulle man være så heldig, at babyen sover, så kan man også lige nå at bikse tærten sammen, inden han/hun vågner igen!
Men nem mad er bestemt også en fordel, i den travle families liv eller hvis man bare ikke orker at stå flere timer i et køkken!
Brug din foretrukne tærtebund, og fyld den med dit yndlingsfyld… Rester fra ugen, lidt kedeligt fra grøntsagsskuffen, ost, æg og voila… Et stks. lækker aftensmad/frokost eller guf til madpakken.
Jeg har kastet mig ud i denne kødfrie version lavet med massere af løg, porre og ost. Og selv kødelskeren herhjemme var begejstret… Servér tærten med en lækker salat og hvis der skal kød til, kan jeg anbefale kylling.
Mangler du inspiration til en opskrift med kylling, så finder du alle mine kylling-opskrifter ved at klikke her.
1 stk tærtebund (jeg bruger denne glutenfrie version)
1 dl. Revet cheddar
Fyld
4 mellemstore løg (ca. 425 g, pillet vægt)
1 porre (ca. 200 g)
1 spsk smør
fint klippet purløg
Ostemasse
50 g salatost
6 æg (m/l)
100 g revet gouda
- Ovnen tændes på 180 (varmluft)
- Tærtebunden laves efter anvisningen
- Når dejen er rullet ud i tærteformen, fordeles cheddaren herpå
- Stil tærten i den varme ovn i 10 minutter
Imens laves fyldet
- Løgene pilles
- Du skal bruge tre af løgene nu – det sidste løg gemmes til senere
- De tre løg halveres og skæres i halve ringe
- Skyl porren og skær i ringe
- Smørret smeltes på panden
- Fordel løg og porrer på panden og steg dem ved svag-medium varme til løgene bliver bløde – ikke brune
- Fordel løg blandingen på Tærtebunden
Til sidst
- Salatost, og og revet gouda hældes i en skål og blendes med stavblenderen
- Fordel æggemassen i tærten
- Drys lidt fintklippet purløg på toppen
- Det sidste løg skæres i ringe og lægges pænt på toppen af tærten
- Bages i den varme ovn i ca 35 min