Lidt om food prep og en madplan for uge 32

Så fik kæresten og jeg brugt nogle timer i køkkenet!
På bare tre timer, fik vi lavet aftensmad til hele ugen! Så skal det bare varmes op..

Min madpakke er der også styr på. Det bliver hovedsageligt salater med kylling fra en kylling jeg kogte, rejer fra frost eller frikadeller. Desuden er jeg så heldig at have microovn på min arbejdsplads, så rester kan jeg også få med!

Er spændt på om vi bliver glade for projektet eller om det hele falder til jorden igen efter denne første uge!
Det har været nogle hårde, men super effektive timer med foodprepping.

Foodprepping eller food preparing som det egentligt hedder, handler om at forberede sin mad. Gøre den klar, så hverdagen er bare en smule nemmere. Lidt i stil med tv-dinners, dog hjemmelavede, med gode råvarer.
Man kan lave foodprepping på mange måder. Vi har tidligere valgt at klargøre grøntsager og evt. stege noget kød til madpakken eller fryseren, så vi ikke skulle snitte/hakke/skære i løbet af ugen. Men denne gang har vi så taget skridtet videre og lavet måltiderne helt færdige!

Min morgenmad laver jeg nu dagen før, så lidt tid skal der alligevel bruges i køkkenet!
Jeg planlægger at lave en æggetoast eller chiagrød aftenen før. Smagsvarianterne af chiagrøden vil tiden vise, men både den med lakrids og mazarinsmag er så lækre, at jeg ikke har behov for at afprøve noget nyt (endnu).

De indledende beslutninger gik ud på at beslutte menuen!
Vi fik skrevet mange af livretterne ned og valgte så herfra. Det blev alt sammen retter, vi ikke har fået i evigheder! Der er udsigt til nogle tunge retter, men pyt. Sådan skal det også være ind imellem!

Derefter skulle der handles ind.
Jeg lavede en indkøbsliste med alle de ingredienser vi skulle bruge, og så købte jeg stort ind! Mange råvarer kom også i fryseren, så der skal ikke handles ret stort ind til ugen efter!

Det næste på listen var tid!
Vi havde aftalt søndag, for at maden ikke skal blive dårlig i løbet af ugen. Jeg havde regnet med at det ville tage meget længere tid, men når man er to om projektet går det som en leg.
Hvor er det fantastisk at bo med én, der også værdsætter at stå i køkkenet!

Så kommer den næste problematik … PLADS!!
Man skal bruge en masse bøtter og plads i fryser og køleskab! Heldigvis har vi en stor skabsfryser og køleskabet er også ok. Det er det største vi hidtil har haft!
Bordplads har man også brug for! Især når man er to, der svinger med knivene!

Overblik
Tæl sammen hvormange ting du skal bruge! Skal der revet løg i fire af retterne, så skræl og riv dem alle sammen på én gang! Det sparer massere af tid, når du forbereder dine måltider.

Så fat gryderne og kom igang! Det er en fantastisk følelse, når maden endelig er lavet! Og husk at give dig selv en pause, så du ikke falder i søvn på sofaen inden aftensmaden kommer på bordet! Man skal nok nå det! Og det vi ikke orker idag, det må vi så lave på selve dagen. F.eks. har jeg ikke lavet mine squashghetti endnu! Men det er ligemeget, for det tager ingen tid, sammenlignet med hvad det ville tage, hvis du også skulle lave kødsovsen!

God fornøjelse…

Jeg har desværre ikke taget nogle billeder, så I må nøjes med opskriftene i stedet for!

Madplan uge 32:

Glæd dig til tre nye aftenmåltider i næste uge! Jeg håber de når på bloggen i løbet af ugen, men jeg lover, I ser dem snarest muligt…

 

About

Categories: Madplan | Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]