Koteletter i ostefad




Nogle opskrifter ser først dagens lys efter megen omtanke og planlægning, mens andre bikses tilfældigt sammen i et væld af tanker og gode ideer, toppet med hvad-man-nu-lige-har-i-skabene…

Denne opskrift hører til den sidste gruppe.

Madplanen sagde koteletter, og i hovedet var der selvfølgelig allerede en god idé. Den idé var bare ikke tænkt til ende og derfor blev den kasseret. Og så stod jeg så der, med 4 koteletter!

To af ingrediensern var jeg lukket fast på – kokosmælk og ananas – men resten var endnu et stort mysterie. Og så hev jeg ellers fat i tilfældige ting fra skabe, køleskab og fryser og vupti! Aftensmaden var klar..

Resultatet blev denne lækre ret, som jeg bare er nødt til at dele med jer med det samme.


Koteletter02Koteletter i ostefad

10 g. smør
4-5 koteletter
salt, peber og paprika
150 g. pølser
50 g. bacon
150 ml. kokosmælk

3 spsk. salsa
150 g. ananas (lille dåse)
150 g. revet ost

  • Smøret smeltes i en gryde
  • Koteletterne krydres godt med salt, peber og paprika på begge sider
  • Når smøret er smeltet brunes koteletterne á på begge sider
  • Læg koteletterne i et ildfastfad.
  • Ananasstykkerne lægges ovenpå koteletterne.
  • Bacon og pølser klippes i små stykker og steges i gryden, til bacon’en er sprød
  • Læg pølser og bacon i en skål
  • Kokosmælken hældes i gryden sammen med saften fra dåse-ananasen og salsaen
  • Rør godt
  • Tilsæt det meste af osten og rør rundt
  • Når osten er smeltet hældes saucen over koteletterne
  • Top med bacon og pølser og drys det sidste ost over
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 25 minutter

Serveres med bønner, squashghetti eller blomkålsris.

Koteletter01

Koteletter02

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.