Da jeg i sidste uge holdt fødselsdag for familien havde jeg bagt disse bananmuffins m. marcipan og chokolade SAMT disse choko-lækre chokolademuffins.
Desværre var vi alle mætte, og kunne ikke rigtig klemme kagerne ned. Så i køleskabet med dem og så var de et hit! Med en intens smag af kakao og chokolade er disse muffins/cupcakes perfekte til chokoladelskeren. Og med lidt flødeskum ved servering, tages man direkte til dessert land!
Som chokolademousse i kageform
Men gør dig selv den tjeneste, at vente til kagen er kold! De er ikke specielt fantastiske lune eller ved stuetemperatur! Den kolde chokoladekage – det er noget der hitter! Så selvom det er fristende, så er disse kager virkelig ventetiden værd!
Og de bliver bestemt ikke dårligere af at stå til dagen efter!
Løber dine tænder også i vand?
Kolde chokolademuffins
(10 stk.)
1 tsk. kokosolie (ca. 10 g.)
60 g. chokolade (min. 70%)
4 æg
½ dl. vand
100 g. neutral flødeost (jeg bruger Philadelphia)
3 spsk. Sukrin Gold
85 g. affedtet mandelmel
30 g. kokosfibermel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
- Kokosolie og chokolade puttes i en lille gryde og smeltes ved svag varme. Imens blandes de øvrige ingredienser
- Slå æggene ud i en skål
- Tilsæt flødeost, vand og sukrin gold
- Pisk godt med elpiskeren til konsistensen er jævn
- Chokoladen hældes i skålen og der piskes igen til dejen er jævn
- Mandelmel, kokosfibermel, fiberhusk, bagepulver og kakaopulver blandes sammen i en anden skål og sies langsomt i chokoladeblandingen mens der fortsat piskes
- Fordel dejen i muffinsformene
(hæld ikke for meget i – så hellere snuppe to kager) - Bages i en forvarmet ovn ved 175º (varmluft) i 15-20 minutter
**Hvis man bager mindre muffins, bør man korte bagetiden ned
Kakao Topping
200 g. philadelphia
4 spsk Sukrin Melis
4 tsk. kakao (sukkerfri)
- Hæld ingredienserne i en skål og rør det godt sammen
- Put toppingen i en sprøjtepose og stil på køl i ca. 30 minutter
- Når kagerne er afkølede pyntes kagerne og kagerne stilles på køl i et par timer inden servering
Hvis man ikke har en sprøjtepose kan man evt. bruge en frysepose hvor hjørnet klippes á eller blot smøre et tyndt lag ud over kagerne med en ske.
Tip: Serveres med flødeskum og jordbær
De ser meget delikate ud 🙂
Lækkert med kokosmel og mandelmel 🙂
Tak for inspirationene og en god dag.
Mange tak 🙂
God dag til dig også 🙂