Jeg elskede kartoffelmos. Kartoffelmos passer til et hav af retter, og det smager fantastisk.
Jeg savnede kartoffelmos, men ikke længere. Jeg har fundet den perfekte – ikke erstatning, men opgradering. Blomkålsmos. Det smager fantastisk og det er, i min mening, meget nemmere at lave end kartoffelmos.
Jeg har valgt at pifte denne version yderligere op, ved at tilsætte porrer! Prøv det, du vil ikke fortryde!
Blomkålsmos m. porre
Ingredienser
- 1 blomkål
- ½ porre
- 25 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær blomkålen i mindre buketter og put dem i en si
- Hæld vand i bunden af en gryde
- Placér sien over vandet (det er vigtigt at blomkålen ikke rører vandet). Sæt låg på
- Lad blomkålen dampe i ca. 15 minutter
- Stik i kålen med en gaffel – når de ikke sidder fast længere er de færdige
- Blancher porrerne (hæld i kogende vand i 2-3 minutter)
- Hæld grøntsagerne i en skål og mos med stavblenderen
- Tilsæt smør og smag til med rigeligt salt og peber
Noter
Næringsindhold pr 100 g
Energi: 51 kcal
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 5,2 g
Protein: 1,8 g


