#stopspildafmad
Hånden på hjertet – dagens opskrift er ikke ligefrem noget spændende, nyt tiltag, som jeg lige er kommet på – tvært imod, fristes jeg næsten til at sige. Men når det kommer til rester af ris er klatkager bare helt geniale.
En hurtig Google søgning gav da også uendeligt mange resultater, og jeg overvejede kortvarig, om jeg overhovedet skulle dele min version af retten. På den anden side – hvorfor skulle jeg ikke dele min version? Så here goes.
Det var dilemma nummer et. I skrivende stund ramler jeg så ind i næste dilemma – som nok nærmere er en undren end et dilemma:
Navnet. Jeg mener… Klatkager – det lyder ikke ligefrem prangende (eller appetitligt egentligt) Hvorfor lige klatkager? Jeg går udfra det hænger sammen med at man placerer en klat dej på panden med en ske? Navnet er tydeligvis fra en tid, før små, mærkelige pandekager var almindelige. Så Rispandekager kunne man vel principielt også kalde dem?
Jeg har forsøgt mig med en google søgning efter klatkagernes oprindelse, og umiddelbart blev jeg ikke klogere – dog lærte jeg at klatkager kan dateres helt tilbage til middelalderen, med oprindelse i Mellemøsten.
Måske der sidder nogen derude, der ved noget om sagen?
– Giv endelig lyd.
Risklatkager
Ingredienser
- 1 æg
- 75 g skyr m. vanilje
- ½ dl minimælk
- ½ dl hvedemel
- 1 spsk fuldkornshvedemel ca. 10 g
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g kogte ris
Sådan gør du
- Æg, skyr og mælk piskes sammen med en gaffel
- Når massen er jævn tilsættes mel og sukker
- Rør til massen igen er jævn
- Tilsæt ris
- Smelt lidt smør på en pande og fordel ca. 1 spsk dej pr pandekage/klatkage
- Brun godt på begge sider
- Serveres lune – spis dem som de er eller med en lille klat marmelade.




One thought on “Klatkager af ris”