Julekalender 2015: En kulturel jul

julekuglerÅrets julekalender bliver en kulturel en af slagsen.

Med opskrifter fra flere af verdens lande, vil jeg udvide – ikke bare min egen, men også jeres – horisont.

I vil i løbet af december blive præsenteret for et stykke julehistorie samt en eksotiske juleopskrift fra det pågældende land. Så læn jer blot tilbage og put læsebrillerne på…. Det her bliver godt.

Madfidusens julekalender anno 2015, bliver ikke en daglig begivenhed, men en oplevelse i få afsnit, fordelt over hele december måned. Så hold øje med nyt juleindhold på bloggen.
Dette betyder ikke at der vil være stille på bloggen resten af måneden! Det betyder blot, at jeg vil lægge ekstra meget tid og energi bag årets låger.

 

Årets juletema har jeg valgt, fordi jeg er nysgerrig. Nysgerrig på de ting, jeg ikke ved noget om – i dette tilfælde juletraditioner i andre lande. Spiser man and eller steder i verden og bager vi alle sammen brunkager?

Dette er spørgsmål der er forholdsvis nemme at svare på. Nej, man spiser ikke and i hele verden og nej, vi bager ikke alle sammen brunkager. Det rigtige spørgsmål er derfor: “Hvad gør man så???

Det har jeg tænkt mig at undersøge. Og har du nogle gode inputs, er du meget velkommen til at skrive dem herunder, eller når indlægene udkommer.

nisser

Det har jeg lært:

Min research til årets julekalender startede for lææænge siden – helt tilbage til i sommers, hvor der endnu var god tid til julekalenderen skulle være klar.

Den største udfordring var ikke at finde informationer om hvordan man holder jul i andre lande. Ej heller at vælge de lande jeg ville lade mig inspirere af. Nej det der var aller sværest var at finde opskrifterne. Eller faktisk var det at finde ud af hvad man spiste i andre lande. For julen handler mange steder om kager og søde sager.
AK ja – ikke helt det jeg havde forestillet mig, men så blev jeg alligevel dét klogere!

Random facts:

  • I Grækenland giver man ikke julegaver til hinanden juleaften/julemorgen. Nej, grækerne må vente helt til nytårsdag med at åbne pakker
  • I Italien og spanien har de ikke nogle deciderede mad-traditioner op til jul. I stedet købes der nogle gode stykker kød/fiks o.l. som tilberedes på en lækker måde

Se listen over årets julekalender lige her:

 

About

Categories: - Random, Jul | Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]