I køkkenet på krykker

Jeg elsker mit køkken, og jeg elsker at bruge tid i det og eksperimentere med en masse nye idéer.
Nogle aftener kan jeg have svært ved at falde i søvn, hvis der lige popper en ny idé ind på lystavlen, og der bare liiii’ skal noteres et par tanker. Det lyder næsten sygeligt, men det er fedt.

Lige nu er jeg dog ikke helt så begejstret for mit køkken! Jo jeg er meget begejstret for at det ikke er større end det er, men det er nok også det mest positive jeg kan berette om lige nu. For så er det nemlig meget nemmere at nå tingene.

KrykkerSagen er nemlig den, at jeg pt hopper rundt på krykker og spandevis af smertestillende.
For 14 måneder siden, blev jeg opereret i min ankel efter årevis af gener og smerter. Desværre var én operation ikke nok, og derfor måtte man åbne op og skrabe arvæv og væske ud igen. I torsdags var det endelig tid, igen og nu hedder det så krykker i intet mindre end tre uger. Jeg havde kun regnet med at hoppe rundt som en cirkusabe i 10 dage, men operationen blev mere omstændig end først antaget, og derfor er krykke-tiden fordoblet. Max belastning hedder 20 kg. – og det er ikke meget tryk, skulle jeg hilse at sige.

Prøv selv at stille dig på vægten og ram 20 kg. med det ene ben…
Eller sjovere endnu – gå i bad og put shampoo i håret, mens du står på et ben OG har lukkede øjne!

Jo, jo –  udfordringer er der nok af. Og jeg er ganske lykkelig over at jeg ikke bor alene. Havde det været tilfældet er jeg ganske sikker på at kosten havde stået på stående rugbrødsmadder i køkkenet.
Ikke at det er svært at lave mad. Jeg kan stadig snitte, hakke og skære. Røre, vende og dreje. Men så snart det kommer til at løfte tingene, så kommer besværet. Så derfor – ingen lasagne til mig.

Men det er svært at stå på ét ben i køkkenet. For krykkerne kan man ikke altid holde ved, når man liiige skal nå en ting hist og en anden ting pist. Det er nemmere at vaske op! Der står man i det mindste stille.

WaterbraMin bedste ven lige nu er min sportsbh! Den er jo intet mindre end ge-ni-al!
Hvad man ikke kan fragte af ting i den altså. Så kan man altid have en flaske vand og smertestillende med sig rundt i hytten.

Fire ting man ikke bør fragte i sin sportsbh

  • Leverpostej madder – must I say more?
  • Kiks – men de kan sagtens fragte i munden – bonus: Så har man dem også for sig selv
  • Ting fra fryseren (eller altanen) – det er bare alt, alt, ALT for koldt
  • Mobiltelefonen – det er virkelig smart, men det er edermame nitten, når man bukker sig forover og telefonen lander på gulvet med et brag!

Så alt i alt kan man sagtens være kreativ i et køkken på krykker. Men det er alt andet liiiidt sjovere at lave mad på to ben, end på et og et par stolper!

Nu vil jeg vende benet op i luften igen, og forsøge at lave så lidt som muligt.

Tak til mine venner, familie og kollegaer for de varme tanker, beskeder og blomster!

Tip: Går det galt i køkkenet – så grin! Det sker altid på de mest ubelejlige tidspunkter – som når man laver vafler på krykker og pludselig skal gøre hele monstret rent, og emhætten drypper vand udover resten af maden. – ja ja! Så starter man da bare forfra!

Eller når du laver fromage og taber skålen udover dig selv og resten af køkkenet! 😉

About

Categories: - Random |

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]