
Ja…. Jeg har ikke et svar på ovenstående. Men vi griner tit af det, sådan lidt for os selv!
Og da jeg så kiggede på ordet, så fik jeg alligevel en tanke!
For hvis man deler ordet “gulerødder” op, så får du “gule” og “rødder” – hvis man så ved en lille smule om farver, så er det jo logisk at de er orange, da gul og rød jo netop giver orange!
Nåh men – pjat og børnelogik til side!
Hvad kan man så bruge sine halv-slatne gulerødder til?
Personligt er jeg helt vild med skrællede gulerødder i stave, hvor man kan dyppe dem i lækkert dip – guacamole er min all-time favorit!
Salater
- Basic salat med kun fire ingredienser!
- Coleslaw
- Gulerodssalat med ærter og feta
Kød
- Frikadeller, ovnbagte, m. gulerod, løg og revet ost
- Grøntsagsmuffins m. kebab, løg og revet gulerod
- Grøntsagsmuffins m. skinke og cocktailpølser
- Ovnbagte kyllingedeller med tomat og gulerod
Når jeg laver kødretter, putter jeg stort set altid gulerod i, som fylde. Det mætter godt og tager smag af kødet, så man ikke opdager at de er der. Prøv f.eks. at fylde gulerødder i kødsovs, moussaka eller squasagne
Tilbehør
- Kålklatter (grøntsagsbrød á gulerod og hvidkål)
- Ovnbagte gulerødder
- Rodfritter
Andet
- Grøntsagspandekager m. blomkål, squash og gulerod
- Gulerodspandekager
- Havregrødsmuffins m. æble og gulerod
- Tomat-gulerodssuppe