Hvidløgs-lime marinerede kyllingespyd




Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, hvilket kan være en fordel. Fordelene er at vi ofte prøver nye ting og sjældent spiser det samme om og om igen. Faktisk kan der ofte gå over en måned, hvor vi ikke sætter den samme menu på bordet to gange. Det er dejligt at have et stort udvalg af lækre retter, og så er det et kæmpe plus at bo sammen med en, der ikke er kræsen. Det giver nemlig rig mulighed for at lege med råvarerne og afprøve nye kombinationer og tossede inputs.

Vi har mange favorit menuer på listen, og det kan være svært at vælge, hvilke der er den absolutte livret lige nu, men én ting kan vi hurtigt blive enige om hjemme hos os. Vi er helt pjattede med pølsehorn og kyllingespyd.

Kyllingespyd kan jo laves på utallige måder og spises ved mange anledninger. Vi laver altid kyllingespyd om sommeren, hvor de grilles eller til madpakken året rundt.

Det gode ved kyllingespyd, er at man kan marinere dem på utallige måder. Nogle vil have dem søde, andre sure. Nogle foretrækker de krydrede eller stærke, mens andre er mere til de neutrale. Kæresten og jeg er dybt uenige på dette punkt, og derfor laver jeg altid 3 forskellige marinader, når jeg laver kyllingespyd. Hver vores favorit og så en ny udgave.

Min favorit er de barbecuemarinerede kyllingespyd, mens kærestens er de sennepsmarinerede. Disse to varianter er derfor altid gengangere.

I sidste uge afprøvede jeg så en ny variant med lime og hvidløg. Den var super lækker og ganske mild i smagen. Jeg er ikke helt sikker på om det er min nye favorit? Vi må se hvad valget ender på næste gang..


KylingespydHvidløgs-lime marinerede kyllingespyd
(20 stk)

450 g. kyllingebrystfilet
4 spsk. limesaft
4 spsk. Fibersirup
store fed hvidløg (ca. 12 g.)

  • Kyllingefiletterne skæres ud i små tern
  • Limesaft og fibersirup røres ud i en skål
  • Hvidløget presses og røres i marinaten
  • Sæt 4-5 kyllingestykker på små træspyd
    husk at sætte spydene i blød, så der ikke går ild i dem
  • Marinaden smøres på alle siderne af spydene
  • Kyllingespydene kan både laves i ovn (forvarmet ovn ved 200°, varmluft, i ca. 20 minutter) på pande og på grill (ca. 5 minutter på hver side)

Husk at tiderne er vejledende, da der er forskel på ovne + størrelsen af kyllingetern kan variere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.