
Kender I det, at man synes noget smager vanvittigt godt, og så glemmer man alt om det igen?
Sådan har jeg haft det med blomkålsris. Jeg byttede allerede mine ris ud i forsommeren, og var fan fra det første måltid! Og så har jeg ikke spist det i de sidste tre måneder. Hvorfor? Jeg ved det simpelthen ikke! Men nu er de tilbage på menukortet – og bliver ikke glemt foreløbigt!
Og dertil hører også en lille hverdags anekdote !
Til frokost skulle jeg have rester! Blomkålsris med chili con carne (ikke low carb – men uhm!). Maden står i microovnen – 3 minutter, så jeg sidder og sludrer mens den varmer. I mellemtiden kommer der kø ved microovnen, så da min mad er færdig, tager en kollega skålen ud og siger: Så er der kødsovs med pasta – nej ris.
Jeg kunne ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, for det ligner ris – men det smager SÅ meget bedre!
Blomkålsris
1 Blomkål
3 spsk. Oliven Olie
Salt, Peber, Hvidløgspulver, Allroundkryderi
- Skyl blomkålen og pluk den i mindre stykker
- Riv enten på rivejern eller i foodprocessor
- Tænd panden
- Hæld godt med olie på og steg blomkålene ved hård varme
- Tilsæt kryderierne
Så har du en super lækker erstatning for ris!
Server dem til boller i karry eller kylling i karry.