Lune blomkålsris

Kender I det, at man synes noget smager vanvittigt godt, og så glemmer man alt om det igen?

Sådan har jeg haft det med blomkålsris. Jeg byttede allerede mine ris ud i forsommeren, og var fan fra det første måltid! Og så har jeg ikke spist det i de sidste tre måneder. Hvorfor? Jeg ved det simpelthen ikke! Men nu er de tilbage på menukortet – og bliver ikke glemt foreløbigt!

Og dertil hører også en lille hverdags anekdote !

Til frokost skulle jeg have rester! Blomkålsris med chili con carne (ikke low carb – men uhm!). Maden står i microovnen – 3 minutter, så jeg sidder og sludrer mens den varmer. I mellemtiden kommer der kø ved microovnen, så da min mad er færdig, tager en kollega skålen ud og siger: Så er der kødsovs med pasta – nej ris.
Jeg kunne ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, for det ligner ris – men det smager SÅ meget bedre!

Blomkålsris

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og pluk den i mindre stykker
  • Riv enten på rivejern eller i foodprocessor
  • Tænd pandenHæld godt med olie på og steg blomkålene ved hård varme
  • Tilsæt kryderierne
  • Når "risene" er bløde er retten færdig

Noter

Serveringsforslag: Server fx sammen med boller i karry eller kylling i karry.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.