Kender I det, at man synes noget smager vanvittigt godt, og så glemmer man alt om det igen?
Sådan har jeg haft det med blomkålsris. Jeg byttede allerede mine ris ud i forsommeren, og var fan fra det første måltid! Og så har jeg ikke spist det i de sidste tre måneder. Hvorfor? Jeg ved det simpelthen ikke! Men nu er de tilbage på menukortet – og bliver ikke glemt foreløbigt!
Og dertil hører også en lille hverdags anekdote !
Til frokost skulle jeg have rester! Blomkålsris med chili con carne (ikke low carb – men uhm!). Maden står i microovnen – 3 minutter, så jeg sidder og sludrer mens den varmer. I mellemtiden kommer der kø ved microovnen, så da min mad er færdig, tager en kollega skålen ud og siger: Så er der kødsovs med pasta – nej ris.
Jeg kunne ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, for det ligner ris – men det smager SÅ meget bedre!
Blomkålsris
Ingredienser
- 1 blomkål
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Skyl blomkålen og pluk den i mindre stykker
- Riv enten på rivejern eller i foodprocessor
- Tænd pandenHæld godt med olie på og steg blomkålene ved hård varme
- Tilsæt kryderierne
- Når "risene" er bløde er retten færdig
Noter


