Romkugler i en sundere udgave!
Disse romkugler er ikke lavet på en masse kagerester, men er lavet på en dadelmasse og mandelmel!
Og det er ikke kun mig, der er vild med herlighederne! Alle gæster, der har fået disse serveret har bedt om en opskrift! Og har jeg lavet et udvalg af forskellige dadelkugler, er det romkuglerne, der forsvinder først!
I får denne opskrift i to versioner! Én, der er mild i smagen og én, der er lidt mere kraftig! Så kan man jo selv vælge, hvilken man er mest til! Personligt kan jeg bedst lide den lidt mildere udgave.
Romkugler
Antal: 10
Ingredienser
- 2 dl mandler med skal
- 8 dadler uden sten
- 3 spsk vand
- 3 tsk romessens
- 2 tsk kakaopulver
- 3 spsk mandelmel
- kokosmel til at rulle kuglerne i
Sådan gør du
- Kom mandlerne i en skål og hak dem med stavblenderen (eller brug en minihakker)
- Hæld dadler og vand i en skål og rør dem sammen (jeg brugte min stavblender)
- Bland mandlerne i dadel “vandet” og tilsæt romessens, mandelmel og kakao i blandingen – rør godt
- Form massen til små romkugler (ca. 10 stk) og vend dem i kokosen
- Stil på køl i minimum 30 minutter inden servering
Noter
Tip: Opbevares i køleskab! (hvis de da overlever så længe)
Version 2.0
Ønskes en mere kraftfuld smag, tilsæt da:
Ønskes en mere kraftfuld smag, tilsæt da:
- 11 dadler (i stedet for 8)
- 3 tsk. kakao (i stedet for 2)
- 4 tsk. Romessens (i stedet for 3)
Prøv også min halloween udgave her: “Monsterkugler”



Kan der bruges noget andet end mandelmel. ?
Du kan tilsætte lidt flere mandler, i stedet for at bruge mandelmel! 🙂