Hjemmerørt jordbær yoghurt

Yoghurt
En god og sund start på dagen giver kroppen energi og velvære. Og morgenmad behøver hverken at være besværlig eller kedelig.

Jeg er ikke så god til det der med at spise en masse om morgenen. Der er fortsat dage, hvor jeg slet ikke får spist noget, og det er virkelig  dumt! Jeg var i en periode ret vild med bøf til morgenmad! Men vi har ikke haft bøffer hjemme længe, og appetitten har heller ikke været til det.
Når det ikke skal være bøffer, så er jeg mest til noget nemt skemad! En overgang spiste jeg et kogt æg hver morgen, men det gav mig kvalme, så den idé hoppede jeg fra igen!

Jeg spiser som regel chiagrød om morgenen (når jeg husker at sætte det over) men ind imellem er det rart at have noget spiseligt klar, der ikke behøver min store opmærksomhed klokken meget tidligt! Og så er yoghurt altså guf!

Yoghurten kan sagtens laves til en enkelt portion, men hvorfor ikke lave yoghurt til hele ugen? Og med lidt lækkert på toppen, kan man uden problem holde sig mæt helt ind til frokost!

Dejligt, nemt – og så er der ikke flere undskyldninger for ikke at spise morgenmad!


YoghurtJordbær yoghurt

1 kg. græsk yoghurt
750 g. frosne jordbær
2 spsk. sukrin gold

  • Jordbær og sukrin hældes i en gryde
  • Bring jordbærene i kog og lad simre under omrøring i 10-15 minutter
  • Når du kan mose jordbærene med en ske er de færdige
  • Tag gryden af varmen
  • Mos jordbærene med stavblenderen – smag evt. om der skal mere sødning i
  • Lad nedkøle og bland derefter sammen med den græske yoghurt.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.