
Det er lige nu meget populært at lave sit eget krymmel.
Det er billigere end det man kan købe i butikkerne, og man kan lave det i netop den farve og med den smag, man bedst kan lide.
Men det er fyldt med sukker – ligesom det man køber i butikken!
Eller det er de opskrifter jeg har set indtil videre… Men det er der heldigvis råd for, så jeg har lavet en sukkerfri version af den hjemmelavede krymmel.
Og ærligt – så var jeg mega stolt over resultatet. Nu mangler jeg så bare en undskyldning for at få mit krymmel brugt. Så jeg kan få lavet noget mere….
Hjemmelavet, sukkerfri, krymmel
♥ Jordbærkrymmel ♥ Vaniljekrymmel ♥ Lakridskrymmel ♥
Fremgangsmåde
- Æggehviderne piskes helt stive med elpiskeren. Når du synes hviderne er stive nok, pisker du lige i 3 minutter ekstra.
- Tilsæt sukrin melis lidt ad gangen, mens du stadig pisker
- Tilføj smag og farve (se eksempler nedenfor)
- Pisk, til massen er jævn
- Massen fordeles i sprøjteposer (eller fryseposer, hvori der klippes et lille hul)
- Læg et stykke bagepapir på bordet og sprøjt massen herpå i lange, tynde streger.
Portionen giver cirka fem ark krymmel - Hold sprøjteposen et lille stykke over bagepapiret, så du sprøjter massen ud i luften – på den måde får man fine, tynde striber.
- Lad krymlen tørre i mindst otte timer
- Når din krymmel er tørret, skal den brækkes i små stykker
Du kan se at krymlen er tør, når den løfter sig fra papiret - Put evt. striberne i en frysepose og knæk dem ved at trykke på posen
- Opbevar din krymmel i en lufttæt beholder og brug den som pynt på is, kager og andre lækre desserter.
Lyserødt jordbærkrymmel ♥
1 æggehvide (ca. 40 g.)
100 g. sukrin melis
3 tsk. frysetørret jordbær (der knuses til pulver)
evt. 1 tsk. rød frugtfarve
Blåt vaniljekrymmel ♥
1 æggehvide (ca. 40 g.)
100 g. sukrin melis
1 tsk. vaniljepulver
evt. 1 tsk. blå frugtfarve
Lakridskrymmel ♥
1 æggehvide (ca. 40 g.)
75 g. sukrin melis
3 tsk. lakridspulver
evt. 1 tsk. sort frugtfarve
Hvor er det fikst med hjemmelavet krymmel – og det ser ikke engang særligt svært ud! 🙂
Mange tak!
Var også meget overrasket over hvor nemt det var!! 😀
Det er da saftsusme smart.. Står som oftest med æggehvide om sommeren, efter at ha lavet koldskål. Og så bliver vi lidt trætte af kokostoppe og kys-kager… ??
Ja det er nemlig mega smart!
Og god idé at bruge hviderne fra koldskålen.. Det er en skam, der er så lang tid til sommer så 😀
Genialt. Lige hvad jeg har søgt efter. Tusind tak for opskriften.
Det var så lidt…
Håber opskriften faldt i god jord 🙂