Hjemmelavet burrito med oksekød!

Igår stod menuen på burritos alá Madfidusen!
Opskriften er langt fra en mexicansk original, men en low carb udgave lavet med tykke kikærtetortillas frem for hvedetortillas – og med fyld inspireret af hvad køleskabet havde og byde på!

Burritos er et god alternativ til wraps’ene, men bygger lidt på samme princip! Jeg vil også sætte dem i kategori med pitabrød, da jeg fylder mine med kød og grønt!
Hvorfor så ikke bare kalde det en wrap? Jo det er meget simpelt – disse pandekager er tykkere end de almindelige wraps, og derfor er de sværere at rulle, så fyldet bliver i! Derfor samlede jeg dem anderledes og bum! En helt ny ting!

I Mexico ville de nok bruge guacamole eller salsa i sin burrito, og det kan man også sagtens proppe i! Jeg havde ingen ingredienser hjemme til hverken det ene eller det andet, og derfor blev det burritos med hvidløgsmayo i stedet for! Og det var bestemt ikke en dårlig byttehandel.

Så hvis det skal gå hurtigt en aften, eller man vil lave noget lækkert til frokost eller madpakken, så er burritos en fantastisk mulighed!


BurritoBurrito
(ca. 6 stk)

Disse burritos består af to dele: Pandekagerne og fyldet!

Pandekagerne
4 æg
2 ekstra æggehvider
100 g. kikærtemel
½ dl. skummetmælk
kokosolie til stegning

  • Det hele piskes sammen med elpiskeren i en skål
  • Panden varmer op ved svag-medium temperatur – smør den med en lille smule kokosolie
  • Der skal bruges ca. ¾ dl dej pr. pandekage

Fyldet
400 g. oksekød
Spidskommen, korriander, salt og peber
3 kyllingepølser
100 g. ruccolasalat
1 mellemstort løg
1 peberfrugt
6 spsk. hjemmelavet hvidløgsmayo
100 g. ost

  • Oksekødet hældes i en gryde hvor bunden er dækket af vand
  • Brun oksekødet og tilsæt godt med krydderier!
  • Når oksekødet er brunet skrues der op for varmen til vandet er fordampet.
  • Når al væsken er væk, er kødet færdigt!
    Bruger man oksekød med høj fedtprocent er det ikke nødvendigt med vand i bunden af gryden
  • Pølserne klippes i mundrette stykker og steges ved svag varme på panden
  • Løgene pilles og skæres i halve ringe
  • Peberfrugterne skylles og skæres i mindre stykker
  • Ruccolasalaten skylles

Opbygningen

  • Først lægger man en pandekage på sin tallerken
  • Smør lidt hvidløgsmayo på midten
  • Ruccolasalaten fordeles oven på
  • Drys med oksekød og pølser
  • Drys evt. lidt ost ovenpå
  • Læg løgene og peberfrugtskiverne øverst
  • Saml siderne ind mod midten og hold den evt. samlet m. en tandstik ell. et grillspyd

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.