
Igår var der høj solskin og isvejr, i dag er det gråt, vådt, koldt og suppevejr. Det er ikke nemt at forudsige ret meget denne sommer.
Men igår ærgede jeg mig over at jeg ingen is havde! TYPISK! -at man ikke får fyldt i fryseren i tilfælde af godt vejr (eller en sød tand)
Så i køkkenet med mig og på med den kreative hat. Hvad skal man dog finde på?
– Massere af bær i fryseren, både hindbær, brombær og blåbær – men (næsten) ingen jordbær, øv!
– Ingen skyr eller græsk yoghurt
– Ingen bananer – eller andet frugt for den sags skyld
– Ingen chokolade (heller ikke med højt kakao indhold
Hvor er det bare typisk. Men der er jo ikke noget at gøre ved det – vi må vel bare arbejde med det vi har.
Så det blev til disse lækre frugt ispinde. Opskriften passer med seks forme (købt i Bilka) og lidt ekstra, hvis nu man skulle spilde! 🙂
Hindbær/Jordbær ispinde
(6 stk)
200 g. frosne hindbær
100 g. frosne jordbær
- Hæld de frosne bær i en gryde og kog uden vand, ved svag varme
- Når bærene er kogt ud til grød, tages de af varmen
- Lad køle lidt og smag
- Hvis de mangler sødme, så tilsæt lidt sødemiddel (jeg brugte ca. ½ tsk. flydende Huxol)
- Hæld bærene på forme og lad nedfryse i min. 6 timer (gerne natten over)
- Kogte bær
- Der hældes på formene
- Klar til at komme i fryseren