Hasselback karamel-æbler m. vanilje is

Så er der fredagsguf.

Mange af jer har måske allerede set den video, som florerer på Facebook for tiden, hvor netop hasselbagte æbler lokker mundvandet frem. Jeg har haft lyst til at prøve disse æbler rigtig, rigtig længe, men der har aldrig rigtig været en anledning.

Men ehm….. Siden hvornår har man skulle bruge en anledning, guffe dessert?

Jeg har selvfølgelig lavet min egen version af opskriften, der byder på en sukkerfri udgave uden for mange dikkedarer.

Hasselbach æble m. vaniljeis

sukkerfri version
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 2 stk æble
  • 20 g smør
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • Vaniljeis til servering
  • 1 hf hakkede mandler til pynt

Sådan gør du

  • Æblerne skylles og skrælles
  • Skær æblerne over på midten og fjern kernehuset
  • Skær riller i æblerne, så de er "i skiver" – pas på du ikke skærer helt igennem! Læg evt. to tesker på hver sin side af æblet, så du ikke skærer igennem.
  • Æblerne placeres i et ildfast fad
  • ca 5 g. smør placeres på hvert æble
  • Drys ca. ½ spsk sukrin gold over hvert æble
  • Sæt æblerne i en forvarmet ovnen på 150º (varmluft) og lad dem stå i ca. 10 minutter inden du kigger til dem
  • Sørg for at "bade" æblerne med det smeltede smør og sukrin (ca. hvert 5-10 minut)
  • Skil rillerne ad med skeen og sørg for der kommer sukrin/smør imellem lagen
  • Lad bage i ialt 40 minutter.
  • Skru nu ovnen på på 200º ved grillfunktion og giv æblerne yderligere 5-10 minutter – men vær over dem, så de ikke pludselig bliver brændte

Noter

Tip: For en ikke sukkerfri version, brug da rørsukker i stedet for Sukrin Gold
Apple
Applee

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.