Hakkebøf på frost og grill

Som barn blev vi til tider præsenteret for papbøffer. I ved – dem der fra frost, helt flade, som sikkert aldrig været i nærheden af en ko? Og det er jo nemt! Når hverdagen bliver for presset og overskudet forlader én, så er det da fristende. Det benyttede mine forældre sig ihvertfald af fra tid til anden – og helt ærligt…. Vi elskede det!

Men hvorfor ikke bruge de gode råvarer til at hjælpe sit fremtidige jeg, når tiden er knap?

Køber du alligevel hakket kød ind i store mængder, og smider bunker i fryseren? Så kan du jo lige så godt forme et par bøffer på forhånd – så er det dejligt nemt at hive en hakkebøf op, når dagen løber tør for ekstra timer?

Jeg gjorde det, at jeg vejede 100g. hakkekød á på vægten, formede den til hakkebøf, trykkede dem forholdsvis flade og placerede i en frysepose. Sådan fortsatte jeg til der ikke var mere fars. Ingen krydderier – blot formede bøffer. Så kan man nemt smide en bøf på grillen, på panden eller i et ildfastfad og i ovnen! Mulighederne er uendelige – og man gør det lidt nemmere for sig selv!


Beef n garlicHakkebøf på grill

hakket oksekød (beregn 100-150 g. pr. bøf)
lidt salt og peber

  • Hvis du har bøffer i fryseren tages disse direkte fra frost, krydres med en smule salt og peber og lægges på den varme grill.
  • Har du en almindelig pakke fars stående, former du bøfferne – tryk dem godt flade og krydr med salt og peber inden de lægges på den varme grill
  • Smør bøfferne i lidt olie, så de ikke brænder fast!
  • Lad stege 10-15 minutter ved svag-medium varme – vend dem ofte

TIP: Læg en klat hjemmelavet hvidløgssmør på bøffen inden den spises! Det smager såååå godt!
Servering: Serveres til en lækker salat, f.eks. denne lette, grønne og røde sommersalat.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.