Grove pandekager med rugmel og havregryn

Jeg griner lidt for mig selv, når nu jeg igen deler en opskrift på pandekager. Men altså … Det kan efterhånden ikke være gået mange af jeres næser forbi, at vi ret godt kan lide pandekager hjemme hos os.

Men trods en meget lang liste med opskrifter på pandekager, i alverdens afskygninger, har jeg endnu ikke delt en opskrift på klassiske pandekager – I ved; Dem med hvidt mel, sukker, mælk og æg! Og det er der faktisk en ganske simpel forklaring på… Dem spiser vi faktisk aldrig. Jeg elsker at eksperimentere med råvarerne, og når nu vi ret ofte får pandekager, kan jeg godt lide at eksperimentere med lidt sundere udgaver – eller ihvertfald versioner i lidt grovere version, der mætter bare en smule. Så som overskriften antyder er det heller ikke idag, de klassiske pandekager kommer på bordet.

Tilgengæld har jeg lavet en portion madkasse venlige pandekager, der er perfekte til formiddagsmaden i enten børnehaven eller skolen – og som går helt i tråd med institutionernes “nul sukker politik” – selvom der er en lille smule sukker i dejen, men hey! Det er der altså også i de fleste boller og rugbrød!

Grove pandekager

Ret: Dessert, Snack

Ingredienser

  • 2 æg
  • 40 g rugmel
  • 65 g hvedemel
  • 25 g havregryn
  • 2 dl minimælk
  • 30 g sukker
  • 10 g smør til stegning

Sådan gør du

  • Hæld ingredienserne i en skål, i ovennævnte rækkefølge
  • Pisk godt med et piskerisLad dejen hvile mens panden varmer op
  • Smelt en smule smør på panden og fordel dejen i et tyndt lag
  • Vend pandekagen når dejen er fast

Noter

Næringsindhold pr 100 g
Energi: 173 kcal
Fedt: 4,7 g
Kulhydrat: 22,1 g 
Protein: 7,8 g

Serveres lune eller kolde

Ikke de pandekager du ledte efter?
Så prøv en af bloggens andre pandekager lige her.
F.eks. Peanutpandekagerne, kakaopandekagerne eller LCHF pandekagerne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.