Grøn aspargessuppe med kødboller

Godt nok siger kalenderen at det ikke er suppevejr, men temperaturen og vinden siger noget andet!
Nu er jeg også et meget koldt menneske, der altid fryser! Jeg kan sagtens sidde med dyne på i sofaen selvom vi skriver august! Og suppe – det kan jeg spise året rundt! Også selvom man sidder i 24º varme på Mallorca!! Jeg elsker simpelthen suppe!

Det fede ved at lave suppe på denne årstid er dog, at man kan bruge nogle andre råvarer, end man bruger om vinteren. Butikkerne bugner á lækre asparges, så meget impulsivt røg der også et bundt i kurven!
Normalt bruger jeg kun asparges til at putte på grillen med bacon viklet rundt om, men jeg tænkte at det var tid til at prøve noget nyt!

Jeg har valgt at lave denne aspargessuppe på en base af hønsekødssuppe. Dette har jeg valgt, fordi jeg altid har hønsekødssuppe i fryseren. Eller nu skal jeg selvfølgelig ikke sige altid, for der er kun én pose tilbage, og der er ikke udsigter til kogt kylling lige foreløbig! Men I ved hvad jeg mener! Har man ingen hønsekødssuppe liggende er der dog ingen grund til fortvivlelse..! Man kan nemlig også sagtens lave suppen på bouillon!

Suppen serveres med lækre kødboller i. Har man mega meget overskud, kan man med fordel lave sine egne kødboller i en miniudgave! Eller man kan, som jeg gjorde denne gang, købe dem fra frost!


AspargessuppeAspargessuppe

250 g. grønne asparges
150 g. løg
3 fedhvidlg
6 bl. frisk basilikum
2 l. hønsekødssuppe (ell. hønseboullion – følg anvisningerne på pakken)
250 ml. madlavningsfløde
evt. kødboller!

  • Asparges, løg, hvidløg og basilikum skæres ud i grove stykker og steges i bunden af en stor gryde i en lille smule fedtstof (jeg bruger smør)
  • Når grøntsagerne er ved at være bløde hældes hønsekødssuppen over
  • Lad det koge i et kvarters tid
  • Blend det hele sammen med stavblenderen og tilsæt madlavningsfløden
  • Giv det et opkog
  • Smag evt. til med salt og peber – jeg syntes ikke det var nødvendigt!
  • Nyd suppen som den er eller tilsæt evt. lidt kødboller

Bon appetit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.