Åh ja… Simremad! Der er nu intet som retter, der mere eller mindre kan passe sig selv!
Ting man bare kan kaste sammen og smide i ovnen!
– Noget med lidt kød, lidt grønt og lidt væske!
Denne ret er en rigtig søndagsret. Der må gerne være rester til mandag. Man har tid til at lave maden – men man bruger ikke hele dagen i køkkenet. Det smager godt og er varmt. Det passer sig selv og det er sundt!
Mørbradfad
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad
- 500 g hvidkål
- 100 g champignon
- 4 dl fløde eller madlavningsfløde
- 100 g bacon
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak hvidkålen fint og fordel over bunden i et ildfastfad
- Puds mørbraden fri for fedt og sener og skær den ud til bøffer
- Bøfferne trykkes flade og krydres med salt og peber på begge sider – Tryk dem flade med f.eks. en kniv
- Hæld fedtstof i bunden af en gryde og brun mørbradbøfferne på hver side. De skal ikke steges færdige, men blot brunes.
- Læg bøfferne ovenpå hvidkålen i det ildfaste fad
- Klip baconskiverne over i tre dele og steg dem (i gryden) ved svag varme
- Når bacon'en begynder at boble er den færdig (hvis den får for meget bliver den for tør når den skal i ovnen)
- Fordel bacon'en over mørbrad og hvidkål
- Skær champignon i tynde skiver og rist i fedtstoffet fra bacon'en
- Hæld fløden i gryden og giv den et opkog – tilsæt lidt salt og peber
- Hæld flødesovsen over det ildfastefad
- Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 20 minutter.
Noter
Serveringsforslag: Spis det som det er eller server med lidt gnavegrønt eller ris til

