Græskarpandekager m. æble

Åh jeg elsker efterår. Især de orange, gule, røde og brune farver gør mig glad i låget. Jovel, det bliver mørkere og koldere, men de varme farver kan bare et eller andet.

Et andet plus ved efteråret – Halloween og Græskar!

Herhjemme har vi allerede spist massere af græskar i år – både voksne og børn. Vi har brugt græskar i salater, som tilbehør, i mos og nu også i pandekager.

Du kan finde alle mine græskar og halloween opskrifter lige her!


Hokkaido pandekager m. æble

12-15 stk. – 132 kcal pr. 100 g.

Du skal bruge

  • 100 g. (bagt*) hokkaido græskar
  • ½ (revet) æble (42 g)
  • 2 æg (108 g)
  • 1 dl minimælk
  • 60 g rugmel
  • 20 g havregryn
  • 2 tsk sukker (10 g)
  • ½ tsk stødt kanel
  • 5 g. smør til stegning

*Til denne opskrift har jeg brugt bagt hokkaidogræskar. Når jeg bager mit græskar halvverer jeg det, fjerner kernerne og sætter det på en bageplade i ovnen – 200 grader i 35-40 minutter. Så er kødet nemt at grave ud af skallen med en ske.

Det skal du gøre

  • Græskaret bages og æblet rives på rivejernet
  • Ingredienserne (undtagen smør) puttes i en skål og røres godt sammen
  • Lad dejen hvile mens panden varmer op
  • Smelt en smule smør på panden
  • Fordel dejen i små klatter (der kan være fire på min pande ad gangen)
  • Når dejen størkner i kanterne vendes pandekagerne
  • Gentag til der ikke er mere dej

Bon appetit!

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]