Åh jeg elsker efterår. Især de orange, gule, røde og brune farver gør mig glad i låget. Jovel, det bliver mørkere og koldere, men de varme farver kan bare et eller andet.
Et andet plus ved efteråret – Halloween og Græskar!
Herhjemme har vi allerede spist massere af græskar i år – både voksne og børn. Vi har brugt græskar i salater, som tilbehør, i mos og nu også i pandekager. Denn opskrift indeholder kun 132 kcal pr. 100 g!
Du kan finde alle mine græskar og halloween opskrifter lige her!
Hokkaido pandekager m. æble
*Til denne opskrift har jeg brugt bagt hokkaidogræskar. Når jeg bager mit græskar halvverer jeg det, fjerner kernerne og sætter det på en bageplade i ovnen – 200 grader i 35-40 minutter. Så er kødet nemt at grave ud af skallen med en ske.
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 100 g bagt hokkaido græskar
- ½ revet æble 42 g
- 2 æg 108 g
- 1 dl minimælk
- 60 g rugmel
- 20 g havregryn
- 2 tsk sukker 10 g
- ½ tsk stødt kanel
- 5 g smør til stegning
Sådan gør du
- Græskaret bages og æblet rives på rivejernet
- Ingredienserne (undtagen smør) puttes i en skål og røres godt sammen
- Lad dejen hvile mens panden varmer op
- Smelt en smule smør på panden
- Fordel dejen i små klatter (der kan være fire på min pande ad gangen)
- Når dejen størkner i kanterne vendes pandekagerne
- Gentag til der ikke er mere dej