Dagens ret gav mig lyst til at finde kameraet frem og dele min erfaring med resten af verdenen, og derfor er jeg tilbage for en stund!
Faktisk er opskriften ikke mit helt eget påfund. For en månedstid siden spiste vi hos nogle venner, hvor der blev serveret en lignende salat, så stærkt inspireret i denne testede jeg i dag min egen version! Muuuums! (jeg kan godt allerede nu afsløre, at jeg glæder mig til rester imorgen!)
Græskar salat
Ingredienser
- 1 stk hokkaido græskar bagt (se længere nede)
- 1 stk iceberg salat
- ⅓ agurk
- ¼ kerner fra et granatæble
- 1 hf salatost
Bagt hokkaido græskar
- 1 stk hokkaido græskar
- 1-2 spsk soya
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 tsk løgkrydderi og groft salt
Sådan gør du
Bagt hokkaido græskar
- Tænd ovnen på 180° (varmluft)
- Skær græskaret over på midten og fjern indmad og stok
- Når græskaret er renset skærer du græskaret ud i både
- Pensel med soya og citron og drys krydderi og salt let over
- Bages på en almindelig plade med bagepapir i ca. 35 minutter
- Når græskaret er bagt færdig lader du det køle lidt på pladen
- Skær da skrællen af og skære stavene i mundrette bidder
Salaten
- Salaten skylles og snittes fint
- Agurken skylles og skæres i små stykker
- Put de bagte græskar stykker ovenpå
- Drys med granatæblekerner
- Tag en håndfuld salatost og smuldr udover salaten

