Glutenfrie spinatvafler

Ak ja…. Først var det international pandekagedag… Så var det international nutella dag… Og nu er det mindsanten også international vaffeldag! Hvad mon det næste bliver? (føler mig en smule gammel når jeg kommer med sådanne udtalelser, men det er vel noget der kommer med alderen!!)

Men, men, men.. Hvilken bedre undskyldning end servere vafler så?

Glutenfri spinat-vafler

Antal: 5 stk

Ingredienser

  • 100 g spinat fra frost
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • 100 g hytteost
  • 1 spsk FiberHusk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Spinaten hakkes i små stykker og hældes i en skål
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og blend dem godt sammen – så der ingen klumper er i dejen (jeg brugte stavblenderen)
  • Mit vaffeljern kræver lidt fedtstof, så jeg smelter altid lidt smør på pladen inden dejen fordeles.
  • Dejen fordeles i vaffeljernet – brug ca. 1 (stor) spsk. pr. vaffel
  • Luk vaffeljernet og vent til vaflen er sprød
  • Tag vaflen a' med en gaffel.
  • Gentag til der ikke er mere dej.

Noter

Serveringsforslag
Serveres med lækkert fyld – f.eks. smøreost, ruccola, agurk og stegt kylling
  • Vaflen smøres med smøreost (f.eks. Buko Garlic) på halvdelen. 
  • Ovenpå lægges salat, agurk og kylling
  • Vaflen bukkes på midten og så er det en vaffelsandwich

One thought on “Glutenfrie spinatvafler

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.