Glutenfrie madvafler: Kikærtevafler m. hvidløg

Jeg har slet ikke fået fortalt jer om min julegave.

Som I måske husker, stod mit gamle vaffeljern af i sommers, og siden da har der ikke været vafler på bordet hjemme hos os. Dengang stod jeg i lidt af et dilemma, om jeg skulle købe et billigt vaffeljern, eller om jeg skulle gå all in og ønske mig en udgave, hvor man kunne skifte pladerne ud. (!?)

Jeg valgte den sidste løsning, og havde håbet på at få et Tefal Snack Collection jern i fødselsdagsgave. Lykken var ikke med mig på dét område, tilgengæld lå der penge i pakkerne, til det kamera jeg ønsker mig! Så det gjorde ikke så meget.
Jeg tog chancen og satte maskinen på ønskesedlen til jul igen, og så var der jackpot. Hele to stks. blev det til, hvilket var heldigt nok, for så var der jo også penge til at købe nogle flere jern til maskinen.

I første omgang har jeg taget brug i vaffeljernet, der laver lækre, tykke, belgiske vafler. Og jomfru turen blev brugt på at lave disse lækre kikærte vafler m. hvidløg. Super lækre vafler, der snildt kan erstatte et hvidløgsflute. Det er på ingen måde det samme, men måske en klat hvidløgssmør kunne gøre udslaget?

Ihvertfald er vaflerne gode til f.eks. gryderetter som chili con carne, bønnegryde osv.

Fik jeg sagt at vaflerne bliver sprøde uden på og bløde inden i? Helt perfekte til min smag!


VaffelKikærte vafler m. hvidløg
(4 vafler)

Vaflerne er lavet i mit tefal snack collection, på jern nr. 4

2 dl. kikærtemel
1 æg
1½ dl. vand
3 store fed hvidløg
1 drys salt og peber

  • Kikærtemelet hældes i en skål sammen med æg og vand
  • Pisk med elpiskeren, til massen er jævn.
  • Hvidløget pilles og presses i hvidløgspresseren
  • Drys lidt salt og peber i dejen – kun et lille drys
  • Pisk igen til dejen er blandet godt sammen – dejen skal være relativt fast
  • Vent på at jernet er varmt
  • Fordel halvdelen af dejen i jernet – brug hellere for meget end for lidt dej
  • Vent til vaflen er færdig og lad vaflerne nedkøle, mens du laver den næste vaffel

Serveres lune – smager bedst på dagen.

Vaffel

Beans and wafflesKikærtevaffel m. bønnegryde

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.