For hvad der synes som en evighed siden, købte jeg en pose peanutmel og havde selvfølgelig de bedste intentioner om at få det brugt. Ideerne var da også mange, men så stoppede vi ligesom også der.
Det er ved at være et halvt år siden, og hver gang jeg har åbnet mit køkkenskab siden, har det “stirret” mig lige i hovedet og min dårlige samvittighed har pustet lige bag mig. Så plejer jeg at lukke skabe igen, og glemme alt om den fine pose mel – altså lige indtil næste gang!
Men nu er det slut med undskyldningerne, for så ville skæbnen nemlig, at jeg kom forbi et pandekagehus, hvor de solgte – gæt engang – pandekager! Det var så fristende og lokkende, at der ikke var andet for, end at smutte hjem i køkkenet og lave pandekager.
Planen var egentligt at lave disse skønne (kaloriefattige) mandelpandekager, der er min absolut foretrukne pandekage opskrift lige pt., men endnu engang var skæbnen på spil, og det viste sig at jeg var løbet tør for affedtet mandelmel. Og så fik jeg en idé!
Der skulle da bare peanutmel i! og 3-2-1 – peanutpandekager!
Peanutmelet giver pandekagerne en skøn orange-brun farve, og smagen er bare helt fantastisk! Disse skønne peanutpandekager ryger helt til tops, hvad glutenfri pandekager angår! Yummy! De er søde, nøddeagtige og helt perfekte til dessert!
I pandekagerne skulle der selvfølgelig is og peanutbutter, toppet med peanutbutter, jordbærmarmelade og peanuts. Dertil nyder vi selvfølgelig et stort glas iskoldt mælk! Mums siger jeg jer!!
Solen skinner, det er weekend, og ja – behøver man i virkeligheden en undskyldning for at spise pandekager? I think not!
Peanutpandekager m. kardemomme
(5 stk.)
1 dl. affedtet peanutmel (50 g.)
4 æggehvider
1 dl. skummetmælk
1½ spsk. sukrin gold
1 knsp. salt
evt. lidt fedtstof til panden – jeg bruger lidt smør (ca 2 g. til den første pandekage)
- Æggehviderne slås ud i en skål
- Tilsæt mælken, sukrin, kardemomme og salt
- Pisk godt
- Tilsæt melet lidt ad gangen, mens der piskes godt
- Lad dejen hvile mens panden varmer
- Smelt fedtstoffet på panden
- Når panden er varm fordeles ca ½ dl. pandekage dej på panden
- Lad den stege ved svag-medium varme
- Når kanterne løfter sig, kan pandekagen vendes (husk: tålmodighed er en dyd)
- Gentag til der ikke er mere dej tilbage
Pssst… Jeg dryser altid en smule sukrin mellem pandekagerne – så behøver man ikke at drysse det på bagefter nemlig!!
Tip: Hold pandekagerne varme i ovnen ved 75º (varmluft)
Tip: Nyd dine pandekager med peanuts, jordbær’syltetøj’ m. chiafrø og/eller sukkerfri vanilje- eller jordbæris!
OBS: Da der ikke bruges fedtstof er pandekagerne en smule tørre, men med fyld i, gør det ingenting! 🙂
Hele portionen indeholder ca. 380 kcal!
Det betyder at en enkelt pandekage indeholder 76 kcal!! – så er der jo massere af plads til jordbær og is også! Uhmmm…