I ovn eller friture??? Spørgsmålet til 1.000.000!
Der var stor forskel på de to fremgangsmåder – men begge smagte vildt godt!
Dem fra ovnen var lidt mere tørre i det, men passede super i min
Dem fra frituren sagte tilgengæld bedst, når man lige hapsede en enkelt i forbifarten!
Konklusionen blev derfor at falafler smager fantastisk!! Både lavet i ovnen og frituren! Men husk – ikke at lave dem for store.
Glutenfrie Falafler
Ingredienser
- 250 g kikærter
- 3 fed hvidløg
- 40 g hakket spinat
- 1 mellemstort løg ca. 70g
- 2 æg
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk salt og peber
- 2 tsk spidskommen og koriander
- 1 spsk FiberHusk
Sådan gør du
- Kikærterne stilles i blød (minimum 8 timer)
- Hæld vandet fra kikærterne og blende dem
- Tilsæt FiberHusk, spinat, løg, hvidløg, citronsaft og krydderier
- Blend det hele godt sammen og lad hvile i 20 minutter
Ovn-falafler
- Form falaflerne som små frikadeller og placér dem på bageristen (med bagepapir)
- Placér pladen mit i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen ved 200º (varmluft)
Friture-falafler
- ca. 7 minutter i frituren – vær opmærksom på at de hæver til dobbeltstørrelse når de kommer ned i olien, så de skal laves forholdsvis små!
- Jeg stegte i raspolie!
- Formes som frikadeller og placeres i et enkelt lag i sien – laves derfor over flere gange!
Noter
Tip: Jeg vil anbefale ovnen, hvis du vil spise falaflerne sammen med noget andet – f.eks. i pita. Ønsker du derimod at spise dem som de er, som små hapsere, så bliver de bedst i frituren!





