Glutenfrie Falafler

I ovn eller friture??? Spørgsmålet til 1.000.000!

Der var stor forskel på de to fremgangsmåder – men begge smagte vildt godt!
Dem fra ovnen var lidt mere tørre i det, men passede super i min
Dem fra frituren sagte tilgengæld bedst, når man lige hapsede en enkelt i forbifarten!

Konklusionen blev derfor at falafler smager fantastisk!! Både lavet i ovnen og frituren! Men husk – ikke at lave dem for store.

Glutenfrie Falafler

Ingredienser

  • 250 g kikærter
  • 3 fed hvidløg
  • 40 g hakket spinat
  • 1 mellemstort løg ca. 70g
  • 2 æg
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt og peber
  • 2 tsk spidskommen og koriander
  • 1 spsk FiberHusk

Sådan gør du

  • Kikærterne stilles i blød (minimum 8 timer)
  • Hæld vandet fra kikærterne og blende dem
  • Tilsæt FiberHusk, spinat, løg, hvidløg, citronsaft og  krydderier
  • Blend det hele godt sammen og lad hvile i 20 minutter

Ovn-falafler

  • Form falaflerne som små frikadeller og placér dem på bageristen (med bagepapir)
  • Placér pladen mit i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen ved 200º (varmluft)

Friture-falafler

  • ca. 7 minutter i frituren – vær opmærksom på at de hæver til dobbeltstørrelse når de kommer ned i olien, så de skal laves forholdsvis små!
  • Jeg stegte i raspolie!
  • Formes som frikadeller og placeres i et enkelt lag i sien – laves derfor over flere gange!

Noter

 
 
Tip: Jeg vil anbefale ovnen, hvis du vil spise falaflerne sammen med noget andet – f.eks. i pita. Ønsker du derimod at spise dem som de er, som små hapsere, så bliver de bedst i frituren!
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.