
Jeg har fundet frem til den perfekte mørdej – lavet på mandelmel og dermed glutenfri!
Ved brug af sukrin melis er opskriften tilmed sukkerfri – hvilket er total win!
Man kan selvfølgelig altid bytte sukrinen ud med anden sødning.
Mørdejen er perfekt til kager og søde tærter – kun fantasien sætter grænser for brug af mørdejen!
Jeg har planer om at bruge den til hindbærsnitter, lemon curd pie, napoleonshatte, nøddetærter og meget, meget mere. Nederst i dette indlæg kan du finde lækre low carb opskrifter hvor, hvor man kan bruge mørdejen!
God fornøjelse.
Mørdej
150 g. affedtet mandelmel
2 tsk. fiberhusk
50 g. sukrin melis
50 g. smør
1 æg
- Mandelmel, fiberhusk og sukrin melis hældes i en skål
- Smøret smuldres heri
- Slå ægget ud i dejen og ælt dejen, til den får konsistens som en smidig mørdej
- Stil mørdejen i køleskabet i ca. ½ time – så er den nemmere at rulle ud
Tip: Skal man ikke bruge hele dejen med det samme, kan man med fordel pakke noget af dejen ind i husholdningsfilm og opbevare det i fryseren til man skal bage næste gang.
Hvad kan man lave med mørdej?
Hej,
Når du skriver fiberhusk er det så den gule eller grønne? Bare lige for at være helt sikker ?
Hej Sonja..
Tak for din besked.. Når det er Fiberhusk, så er det den gule ☺️
God fornøjelse med opskriften ?
Vh. Line
Kan man undvære fiberhusk mon?