Suppe siger du? Nem og lækker suppe? Det lyder næsten for godt til at være sandt – men det er det ikke!
Denne laksesuppe tager lidt tid at lave, men ingredienserne er få og den passer stort set sig selv!
Der er absolut ingen undskyldning for at lade være!
Laksesuppe
Ingredienser
Laksen
- 300 g laksefilet
- ½ peberfrugt
- 1 lille løg
- olivenolie
- citronsaft
- 1 lille fed hvidløg
- salt, peber, allroundkrydderi
Laksesuppe
- Laksen se ovenover
- 350 g blomkål
- 5 g smør
- 1 squash
- ¼ tsk sriacha chili sauce grønt låg
- salt og peber
Sådan gør du
Laksen
- Laksen placeres på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad (et stk. laks pr. sølvpapisarkr)
- Hæld olie og citronsaft over
- Pres hvidløg og drys ovenpå
- Krydr let
- Læg finthakket løg og peberfrugt på toppen og luk sølvpapiret sammen til en lille “pakke”
- Bages i en forvarmet ovn ved 180º i ca. 15 minutter (25 hvis fisken er frossen)
- Når fisken er færdig åbnes sølvpapirspakken. Fisken er nem at pille ud (og skindet bliver sidende i sølvpapiret)
- Pluk laksen i mundrette stykker og hæld i suppen (når den er klar) sammen med grøntsagerne
Laksesuppe
- Blomkålen koges i ca. 1½ dl. vand, 1 tsk. salt og smøret
- Imens sættes laksen i ovnen
- Når blomkålen er færdig (efter 15-20 minutter) blendes denne til mos
- Tilsæt 5 dl. vand+ chili sauce og lad småkoge
- Squashen halvveres, skæres i skiver og hældes i gryden.
- Lad retten koge i ca. 20 minutter
- Hæld 2 dl. vand, peberfrugt og løg (fra fisken) i blandingen og blend det hele godt sammen
- Smag til med salt og peber
- Put laksen i suppen og giv et lille opkog inden servering



