Efter at have publiceret min opskrift på fastelavnsboller med marcipan-remonce, har jeg fået flere henvendelser på om ikke de kunne laves med creme i stedet for!?
Min umiddelbare tanke var “Jo! Det kan man godt!” … Men jeg havde ingen idé om hvordan det skulle gøres!!
Og så alligevel havde jeg…. For jeg havde sådan set allerede leget lidt med tanken!
Så i køkkenet med mig – og jeg må sige at jeg var ret skeptisk!
Opskriften på bollerne var der ingen tvivl om ville blive fantastisk! Der brugte jeg nemlig den samme som igår!!
Og cremen? Ja smagen skulle nok blive lækker! Men kan det lade sig gøre at få den til at blive i bollerne?
Jeg satte pladen i ovnen og krydsede fingre!!
Jeg holdt vejret mens jeg forsigtigt lurede ind på pladen… Helt ren!!! Der var jackpot. Cremen blev i bollerne!!
Endnu engang lykkedes det at lave skønne fastelavnsboller!
Og smagen – ja den er helt fantastisk!! Faktisk er de endnu bedre, end dem fra igår!
Glutenfri fastelavnsboller m. creme
Ingredienser
Kagecreme
- 100 g Philadelphia
- 1 stk æggeblomme (gem hviden til pensling)
- ½ tsk vaniljepulver
- 2 stk dadler
- ½ dl piskefløde piskes til flødeskum
Bollerne
- 1 æg
- 1 dl vand
- 40 g kokosolie
- 1 spsk FiberHusk
- ½ tsk kardemomme
- 1 spsk Sukrin
- 1 tsk bagepulver
- 60 g mandelmel
- 30 g pofiber
Sådan gør du
Kagecremen
- Philadelphia, æggeblomme, vaniljepulver og dadler piskes godt sammen
- Fløden hældes i en ny skål og piskes stiv
- Bland flødeskummet forsigtigt sammen med æggemassen
- Stilles på køl mens bollerne laves
Bollerne
- Æg, vand og kokosolie hældes i en skål og røres godt sammen – jeg gav det lige 30 sek. i microovnen for at smelte olien
- Tilsæt FiberHusk, Sukrin, Kardemomme og bagepulver og rør det hele godt sammen
- Mandelmel og pofiber røres forsigtigt i blandingen og samles til en kugle
- Tænd ovnen på 180º (varmluft)
- Lad dejen hvile køligt, i ca 15 minutter
Sammenfoldning
- Tag bolledejen frem og placer den mellem to stykker bagepapir
- Rul dejen fladt ud og del den i 6 lige store dele
- Fordel cremen og fold dejens hjørner ind mod midten
- Vend foldningen nedad og placér fastelavnsbollen på en varm bageplade
- Gentag ved resten af bollerne
- Pensel med æggehviden fra før og stil i ovnen
- Bages i ca. 15 minutter (ved 180º, varmluft)
Noter




Hej, hvor ser de gode ud, Jeg har tænkt mig at prøve at bage dem, men kommer i tvivl om det er almindelig mandelmel eller affedtet mandelmel du bruger? Og hvordan pisker du dadlerne ud i resten af cremen? Blender du det?
Hilsen Bente
Hej Bente
Mange tak for beskeden – de er virkelig også gode! 😀
Lige i denne opskrift har jeg brugt almindelig mandelmel..
Dadlerne hældes (udstenede) i en skål sammen med philadelphia, æggeblommer og vanilje, så klarer elpiskeren resten 🙂
Håber det var svar nok – ellers spørger du bare igen 🙂
Vh. Line