Fyldte hakkebøffer m. ost, løg og peberfrugt

Hakkebøffer er altid et hit – man kan næsten ikke ødelægge en god hakkedreng! Tilgengæld kan man opgradere dem til noget virkelig, virkelig lækkert!

Jeg er tit gået forbi sådan en rød bandit, hvor man kan proppe sit oksekød i og derefter lægge noget lækkert i midten. Jeg har bare være alt for nærig til at købe den. Selv da den kun kostede en halvtredser.
Desuden har kæresten nedlagt forbud mod at jeg køber nye køkkenting, medmindre jeg smider noget andet ud. Så derfor har jeg besluttet at jeg ikke har brug for en “maskine” til at fylde bøfferne med.

Så kom videoerne frem, med beer can burgers, hvor man bruger en øldåse til at forme bøffen med. Super smart idé, hvis ikke jeg var så bakterie-forskrækket.. Puha! Alle de ting, der kan sidde på sådan en! Så ellers tak da!

Men så er det jo godt, at man forme bøfferne med sine fingre (eller bruge et vandglas) – ingen fancy gadgets! Og det er faktisk ganske let – og bøfferne smager virkelig godt!

Man kan jo fylde alverdens ting inden i sådan en smart bøf. Jeg har gjort brug af de ting vi altid har i køleskabet, nemlig løg, peberfrugt og revet ost.

Hvordan fylder du din hakkebøf?


Beer Can BurgerFyldte hakkebøffer m. ost, løg og peberfrugt
(4 stk.)

500 g. hakket oksekød
1 lille rødlød
½ snackpeber
50 g. revet ost
salt og peber

  • Del farsen op i 4 lige store dele
  • Tag en lille klump fra hver del
  • De fire store klumper mases flade og formes som skåle (man kan bruge en øl dåse til dette, men det er ikke nødvendigt)
  • Fordel en lille smule revet ost i bunden af hver skål
  • Løg og peberfrugt hakkes i tern og fordeles i oksekødsskålen (lidt lavere end til kanten)
  • Nu er det tid til at forme de små stykker fars
  • Tryk de små stykker helt flad og luk hullet i bøffen
  • Når bøflåget er lagt på formes bøffen på ny – forsigtigt, som når man former en snebold
  • Bøfferne krydres med salt og peber og placeres på den varme grill (kan også laves på panden)
  • Bøfferne steges ved svag varme til de er færdige

Servering: Servér bøfferne med en frisk salat og majskolber fra grillen eller put bøffen imellem en bolle og nyd en lækker, fyld burger. Prøv f.eks. disse glutenfrie, kernesunde burgerboller.

Beer Can Burger

Beer Can Burger

Beer Can Burger

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.