Fyldt brød m. kylling, spinat og ost

Jeg har stortset altid gær i køleskabet – og jeg har stort set altid gær, der løber på dato. Det er bare rigtig rart at have så man altid kan smække en plade boller sammen. Men nu står jeg så her og har ikke fået brugt mit gær og har to pakker der gik på dato i weekenden.

What to do?

Det oplagte er jo at bage boller, men så skal jeg ud og handle pålæg. Pizza skal ældstebarnet have hos bedsteforældrene imorgen og i sidste uge fik vi pirogger. Burgerboller er jeg ikke god til at bage. Så er der pitabrød.. Men det kræver vidst også en tur forbi Rema…

Jeg var omkring Google og Facebook grupper uden held. Jeg forsøgte sågar med kogebøger. Men ingen inspiration kunne jeg finde. Jeg forsøgte med nye søge kriterier og endelig vakte noget min interesse: Stuffed bread – ikke så meget fyld som en pirog, men lidt mere spændende end en bolle.

Derudover var jeg faldet over en opskrift på et spændende grødbrød – brød lavet på havregrød! Mega nemt, mega lækkert, mega mums. Jeg har selvfølgelig leget med min egen variant, der passede til de ingredienser der er i mine skabe.

Madbrødet havde en god krumme – var dejligt saftigt og alligevel en smule kompakt. Dejligt mættende. Mængden af fyld var ikke overdyngende, men meget smagfuldt. Faktisk smager brødet så godt at jeg her til morgen har sat en portion over til når mødregruppen kommer forbi til formiddag.

Vi er fans herhjemme!


Stuffed bread

Opskriften består af to dele:
Grødbrødet og fyldet

Brødet:
Du skal bruge

 • 2 dl havregryn
 • 3½ dl vand
 • 1½ tsk salt
 • 40 g smør
 • 50 g gær
 • 2 dl mælk
 • 1 spsk sukker
 • 1 æg
 • ca. 800 g hvedemel
 • Æg til pensling

Fyldet:
Du skal bruge

 • 2 spsk tomatpasta
 • 200 g kyllingestrimler
 • 1 god håndfuld spinatblade
 • 1 tomat
 • 100 g revet mozarella

Det skal du gøre

 • Start med at lave havregrøden – havregryn, vand og salt bringes i kog
 • Når væsken er trukket ind i grynene tages grøden af varmen
 • Tilsæt smøret og rør godt
 • Lad havregrøden køle ned
 • Gæren opløses i lunken mælk
 • Tilsæt sukker og æg – rør til massen er jævn
 • Tilsæt havregrøden
 • Melet fordeles lidt efter lidt
 • Dejen må gerne være en smule klæg inden den sættes til hævning
 • Drys en halv spsk mel over dejen
 • Lad hæve i 45 minutter
 • Lav fyldet
 • Ælt dejen kortvarigt på et letmelet bord
 • Rul det ud til et langt rektangel – dejen skal ikke være pizza tynd, men 1-2 cm høj
 • Smør tomatpasta på langs midten (se billede) og fordel fyldet ovenpå
 • Fold siderne ind over fyldet
 • Den ene ende skæres af ind til fyldet
 • Vend sammenfoldningen nedad og put enderne ind i hinanden så brødet danner en ring
 • Lad hæve i ca. 20 minutter, mens ovnen varmer op
 • Pisk ægget godt sammen og pensel brødet
 • Bages i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]