Blomkålswraps

Så er der endnu en frokostfavorit på menuen.

Jeg kan faktisk ikke helt bestemme mig for, om jeg foretrækker denne blomkålswrap eller æggewrappen!? For begge dele er gode, i samme kategori men alligevel så forskellige.

Noget der taler for blomkålswrappen er, at bundene alternativt kan bruges som pizza bund. Med blomkålswraps får man altså 2-i-1!

Blomkålswrap

Antal: 6

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 æg
  • 2 spsk psyllum-frøskaller
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Riv blomkålen helt fin (f.eks. i foodprocessor)
  • Put kålen i en stor skål og tilsæt æg og salt, rør godt
  • Når kålmassen hænger sammen tilsættes psyllium-frøskaller
  • Lad hvile i 10 minutters tid
  • Hæld ca 1½ grydeskefyld blomkålsmasse ud på en bradepande (dækket med bagepapir)
  • Tryk dejen flad (og rund) – Der kan ca. være to wraps pr. bageplade (opskriften giver ca. 6 stk)
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º (varmluft) i ca. 20 minutter (til kanten er gylden)
  • Lad nedkøle og løsn forsigtigt med en paletkniv
  • Put fyld i efter ønske.

Noter

Næringsindhold pr 100 g
Energi: 53 kcal
Fedt: 1,9 g
Kulhydrat: 4,3 g 
Protein: 3,7 g
Serveringsforslag: I denne udgave er bunden smurt med grøn pikant ost, revet hvidkål, agurk og oksekød

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.