Fedtfattig tunmousse uden smør og fløde

Den anden dag, da jeg lagde et billede op af disse farserede peberfrugtmænd, var der en læser, der skrev at hun ville prøve at fylde sådan nogle hoveder op med tunmousse! Den idé kunne jeg simpelthen ikke slå ud af hovedet, så kæresten go jeg blev hurtigt enige om at vi skulle have tunmousse i weekenden.

Normalt laver jeg min tunmousse efter denne opskrift, men da jeg ikke havde ingredienserne hjemme til det, besluttede jeg mig for at bikse en ny opskrift sammen – denne gang i en fedtfattig version uden fløde!
– Er man mere til den almindelige version, kan man jo bare lave den!

Jeg bruger altid husblas i min tunmousse, da en tunmousse, i min verden, bør være stiv. Ellers er der blot tale om en tunsalat, synes jeg!

Jeg elsker simpelthen tunmousse, og jeg serverer det gladeligt igen og igen!
God fornøjelse!!


TunmousseFedtfattig tunmousse

4 bl. husblas
2 ds tun
1 stort, revet, løg (ca. 75 g.)
store spsk. skyr
1 spsk. fedtfattig mayo
1½ spsk. citronsaft
Salt, peber

 

  • Sæt husblasen i blød i koldt vand
  • Hæld tunen op i en trådsi og lad vandet løbe fra (pres evt. væsken fra med en gaffel)
  • Tunen blandes med revet løg, citronsaft, skyr og mayo.
  • Smag til med salt og peber (ca. 1 tsk. af hver)
  • Tag husblasen op af det kolde vand og knug det så tørt som muligt
  • Smelt nu husblassen over et vandbad
  • Når husblassen er smeltet hældes denne i tunmassen i en tynd stråle, mens der røres omhyggeligt (OBS: skrab ikke det, der sidder på kanterne á, så klumper det)
  • Hæld tunmoussen i den ønskede form og stil i køleskabet i min. 4 timer – gerne natten over

Tunmousse

Serveringsforslag:

Citron: Skær toppen af en citron og udhul den vha. ske, kniv og fingre. Skær evt. lidt af bunden, så den kan stå. Fyld tunmoussen heri og sæt låget på igen. Pakkes ind i Vita Wrap eller sølvpapir og stilles på køl
Til denne mængde tunmousse skal du bruge 4 citroner

Peberfrugt: Skær toppen af peberfrugten og pil kernerne ud. Læg tunmoussen her i og sæt toppen på peberfrugten igen. Pakkes ind i Vita Wrap eller sølvpapir og stilles på køl
Til denne mængde tunmousse skal du bruge ca. 3 peberfrugter – alt efter hvor store de er.

Tunmousse

Tunmousse

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.