Når det kommer til fisk er jeg egentligt ikke specielt kreativ. Fiskefilet, stjerneskud, æg og rejer samt tunsalat (og tunmousse) er cirka hvad idéerne rækker til. Ej en franskbrødsmad med røget laks er nu eller ikke at kimse af, men så heller ikke meget mere kreativitet end det.
Jeg har derfor forsøgt at tænke ud af boksen og det kom der denne lækre laksemousse ud af.
Laksemousse
Antal: 4
Ingredienser
Laksen
- 250 g laksefilet
- ½ spsk olie
- 1 spsk citronsaft
- 1 knsp ingefær
- salt og peber
Laksemousse
- Den let krydrede laks
- 200 g skyr
- 20 g mayonnaise
- 1 revet rødløg
- 1 tsk citronsaft
- 5 bl husblas
- salt og peber
Sådan gør du
Laksen
- Laksen placeres på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad (et stk. laks pr. sølvpapisark)
- Hæld olie og citronsaft udover fiskene og krydr en smule
- Luk sølvpapiret sammen til en lille “pakke”
- Bag laksen i en forvarmet ovn ved 180º (varmluft) i ca. 15 minutter
- Når fisken er færdig åbnes sølvpapirspakken. Fisken er nem at pille ud (og skindet bliver sidende i sølvpapiret)
- Pluk fisken i små stykker og lad nedkøle
Laksemousse
- Sæt husblasen i blød i en skål med vand
- Løget rives og hældes i en skål sammen med citronsaft, mayonaise og skyr
- Rør godt til cremen er jævn.
- Tilsæt laksen og smag til med salt og peber
- Tag husblasen op af skålen, knug den tør for vand, og læg det i en skål/gryde til vandbad
- Når husblasen er helt smeltet, hældes den i laksemoussen i en tynd stråle under konstant omrøringDet er vigtigt at man ikke skraber siderne for husblas, hvis det ikke kommer af sig selv, så lad resten sidde.
- Hæld moussen i de ønskede forme eller skåle (det kan være en god idé at putte husholdningsfilm inden i, så er moussen nem at få ud igen)
- Sættes på køl natten over
Noter
Serveringsforslag:
- Serveres på en bund af salat med agurk, tomat og citron til
- Serveres på en bund af hvidkål med rejer, æg og avocado til


