Fedtfattig kartoffelsalat med purløg

kartoffelsalat01Kartofler!! Elsket af mange – men hadet af mindst lige så mange.. Jeg har altid været en kartoffel-pige! Som barn, kunne jeg spises kartofler til alt – med og uden sovs. Jeg har aldrig været fan af ris og pasta, men kartofler.. Det har altid været et hit.

Kartofler er bare ikke low carb….

Jeg har gjort mig mange tanker omkring det her med “sund kost” og hvad der er godt for kroppen.. Eller rettere sagt – hvad der er godt for min krop.. For kroppe er jo forskellige, som mennesker generelt, og det er jo i og for sig en god ting.. Det ville også være kedeligt, hvis vi alle gjorde, tænkte og ikke mindst spiste det samme.. Variation og forskellighed er en smuk ting..

Der er ingen tvivl om at min krop har det bedst på en kornfri diæt.. Jeg er ikke testet allergisk overfor hverken det ene eller det andet – eller jo, jeg tåler ikke myg, bistik og parfume, men det er vidst irrelevant her.. Så i princippet, kan jeg spise som jeg vil. Men igen – min krop har det bedst på den kornfrie diæt, så den vil jeg gerne holde ved.

Og så er der de der kartofler. Jeg har inviteret dem med i køkkenet igen, og jeg glæder mig til at bringe (i min optik sunde) kartoffelopskrifter til jer læsere også!

Jeg vil dog stadig lege med kartoffel-alternativer, da jeg elsker at eksperimentere med flere grøntsager i madlavningen.

Er man stadig kartoffel forskrækket, men har lyst til en skøn kartoffelsalat – erstatning, så kan jeg anbefale denne skønne, kolde blomkålssalat, med hvidløg og purløg!


kartoffelsalat02Kartoffelsalat m. purløg

1 kg. kartofler
250 g. cremefraiche (9%)
150 g. græsk yoghurt (2%)
2 tsk. Dijon sennep
lille skalotteløg (ca. 15 g.)
en stor håndfuld purløg (ca. 10 g.)
1 forårsløg
1 tsk. Citronsaft
Salt og peber (ca. 1/2 tsk.)

  • Kartoflerne skylles og skæres ud i både (jeg finder altid nogle kartofler, der ikke skal skrælles)
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter – de skal være møre, men må gerne have lidt “bid”
  • I mens kartoflerne koger blandes cremen
  • Skalotteløg og forårsløg pilles og hakkes i grove tern
  • Purløg klippes i små stykker
  • Løgene røres sammen med cremefraiche, græsk yoghurt og citronsaft
  • smag til med salt og peber (ca. 1/2 tsk. af hver)
  • Når kartoflerne er kogte hældes alt vandet fra
  • Lad nedkøle (ca. 10 min.)
  • Bland kartoflerne sammen med cremen og stil kartoffelsalaten køligt i min. 30 minutter – gerne mere

kartoffelsalat03

kartoffelsalat01

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.