Enchiladas med oksekød – med glutenfrie tortilla-kikærte-wraps

Skal det være nemt? Og skal det være mexicansk? Så er enchiladas vejen frem.
Disse lækre pandekager med fyld er to-die-for!

I en hektisk hverdag er det skønt med lette måltider, der er nemme at lave og smager som har man brugt oceaner af tid i køkkenet.

Til selve pandekage valgte jeg at bage kikærtewraps, men alle slags wraps kan bruges, så længe de er bløde og ikke alt for tynde. Så er du ikke til kikærtewraps – eller er du bare løbet tør for kikærtemel, så er der altså stadig mulighed for at bage nogle super skønne og lækre enchiladas med oksekød.

Oksekødet kan tilberedes lige som man bedst kan lide det. Med de krydderier man bedst kan lidt og evt. med lidt grønt – prøv f.eks. majs, gulerødder eller champignon.

Nyd dine enchiladas med en lækker portion salat ved siden af og der er mætte maver for alle pengene.


EnchiladasEnchiladas m. oksekød
(2-3 personer)

Denne opskrit består af tre dele: Wraps, oksekød og topping

Tortilla-kikærte-wraps
4 æg
ekstra æggehvider
100 g. kikærtemel (glutenfri)
½ tsk. peber, ½ tsk. salt, ½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. citronsaft
3 spsk. mælk

  • Æggene slås ud i en skål og piskes luftige med et piskeris
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk godt
  • Smelt lidt fedtstof på en medium-varm pande (jeg bruger smør)
  • Når smørret er smeltet fordeles dejen på panden (ca. ½-¾ dl. pr. pandekage)
  • Vent til dejen er helt fast på oversiden inden du vender den
  • Gentag til alle pandekager er lavet

Oksekødet
500 g. oksekød
salt, peber, allroundkrydderi
125 g. majs

  • Kødet hældes i en gryde sammen med en smule vand
  • Kødet brunes sammen med krydderierne
  • Steg det, til vandet er fordampet.
  • Tag gryden af varmen og vend majsene her i
  • Fyldet lægges i en stribe i midten af pandekagerne, der rulles tynde og lægges i et ildfast fad
  • Gentag til der ikke er flere pandekager

Topping
5 spsk. salsa (eller mere)
100 g. revet ost
Resten af oksekødet

  • Når pandekagerne er rullet sammen og placeret i det ildfastefad smøres salsa’en ud over pandekagerne
  • Resten af oksekødet fordeles over pandekagerne
  • Drys osten hen over.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 12-15 minutter (til osten er gylden)

Serveres med en lækker salat af icebergsalat, agurk og gulerod eller prøv den lækre bønnesalat.
Velbekomme!

Enchiladas

Enchiladas

Enchiladas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.