Brændende kærlighed m. svampe og bacon på blomkålsmos

I dag står menuen på en klassisk dansk ret. Nu siger jeg klassisk, men det er fordi, det er noget jeg har læst!
I mit barndomshjem erindrer jeg ikke at have spist denne ret og som voksen har den heller ikke fundet vej til middagsbordet ret mange gange…

Det er sjovt, som man kan crave noget, man aldrig rigtig har spist!

Brændende kærlighed – nu i en low carb/LCHF/paleo udgave – uden kartofler, men i stedet med blomkålsmos…!

Brændende kærlighed

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • spsk smør
  • salt og peber
  • 1 pk bacon
  • 1 løg ca. 130 g
  • 100 g champignon

Sådan gør du

Blomkålsmos

  • Blomkålen skylles og skæres i mindre sbuketter
  • Hæld vand i bunden af en gryde og placér blomkålen i en si over vandet (blomkålen skal ikke røre vandet)
  • Sæt låg på gryde og si og lad blomkålen dampe i ca. 15 minutter. Stik i kålen med en gaffel – når de ikke sidder fast længere er de færdige
  • Put blomkålen i en skål og mos med stavblenderen
  • Tilsæt smør og rigeligt med salt og peber

Baconguf

  • Skær løgene, champignon (og bacon) i tern
  • Steg bacon, champignon og løg på panden (tilsæt evt. en smule fedtstof)
  • Fordel blandingen over blomkålsmosen og servér straks

Noter

1 blomkål
2½ spsk smør
Salt, peber
1 pk. bacon (i tern)
1 stort løg
4-5 store champignon
Blomkålsmos
  • Skær blomkålen ud i mindre buketter
  • Hæld vand i bunden af en gryde
  • Læg kålen i en si og placér den over vandet (blomkålen må ikke røre vandet)
  • Sæt låg på gryden og lad blomkålen dampe i ca. 15 minutter
  • Stik i kålen med en gaffel – når de ikke sidder fast længere er de færdige
  • Put blomkålen i en skål og mos med stavblenderen
  • Tilsæt smør og rigeligt med salt og peber
Baconsnask
  • Skær løgene, champignon (og bacon) i tern
  • Steg bacon, champignon og løg på panden ( i en smule fedtstof)
  • Fordel blandingen over kartoffelmosen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.