Farseret porre af kyllingefars (glutenfri)

Når det skal være lidt mere end “bare” en frikadelle, så er farserede porrer et super godt bud!

Normalt ville jeg bruge både havregryn og mel i min fars, men denne version bliver altså en melfri udgave. Farsen bliver lidt mere kompakt, end en klassisk version, men jeg synes egentligt ikke at det gør noget! Smagen fejler ihvertfald absolut ingenting.

Farseret porre, kyllingefars

Ingredienser

  • 1 porre
  • 400 g kyllingefars
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk psyllium-frøskaller
  • Salt, peber, chiliflager
  • 20 g smør til stegning

Sådan gør du

  • Skær porrerne i ca. 7 cm. lange stave og halvér dem.
  • Blancher porrerne (hæld dem i kogende vand i 2-3 min)
  • Mens du venter på porrerne røres farsen sammen med æg, revet løg, knust hvidløg og massere af krydderi – 1-1½ tsk af hver
  • Tilsæt psyllium frøskallerne og rør godt
  • Lad farsen hvile i 10 minutter
  • Put fedtstof på panden og tænd på høj varme
  • Tag lidt fars i håndenLæg 4-5 lag porrer i og luk farsen omkring (farsen er lidt våd)
  • Placér på en panden og steg 1-2 minutter på hver side, til den får en sprød skorpe
  • Steg rullerne færdige i 20 minutter i ovnen (varmluft) ved 180°

Noter

Næringsindhold pr 100 g
Energi: 130 kcal
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 2,2 g 
Protein: 11,2 g

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.