Jeg har længe har lyst til at eksperimentere med edamame bønnerne, og har op til flere poser liggende på frost. Nogle gange er idéerne mange, når jeg står ved frysedisken, men når jeg så kommer hjem, ryger de ind på den bagerste hylde, og der ligger det jo godt!
Så da ugens ingrediens i facebookgruppen: “Madstaffetten“, i denne uge på bød på netop edamame bønner, var der endelig en anledning til at gå ombord i poserne.
Mit første forsøg med edamame bønner blev derfor til denne lækre dip, der kan bruges som dyppelse til grøntsagsstave, eller som smørelse i en sandwich o.l.
Konsistensen er lidt mere fast end guacamole, men smagen er meget derhenad.
150 g edamame bønner, løsvægt
100 g. skyr
1 stort fed hvidløg (ca. 6 g.)
1½ tsk. limesaft
1 tsk. hvidvinseddike (kan undlades)
1 knsp. salt og peber
- Bønnerne tages op fra frost og lægges til tørre i en trådsi
- Når bønnerne er optøet, blendes disse sammen med skyren
– Jeg bruger stavblenderen - Hvidløget presses og røres i bønnedippen sammen med limesaft og hvidvinseddike
- Smag til med lidt salt og peber
- Sættes på køl eller nydes med det samme