Deviled eggs – Amerikanske djævleæg, er en lækker hors d’oeuvre med oprindelse i det italienske køkken.
Hvor navnet kommer fra ved jeg ikke helt, for jeg synes bestemt ikke der er noget diabolsk over disse æggehapser.. – Måske det også er grunden til, at man i Europa kalder æggene for fyldte æg, hvilket leder mig hen på “tøm-et-æg-og-fyld-noget-nyt-i-det” – konceptet! Hvor fantastisk er det ikke lige? Og hvor ser det bare indbydende og lækkert ud!
Jeg tror faktisk man kunne narre meget mad i mig, ved at servere det i noget andet, lækkert mad! Som når man serverer sin tunmousse i en citronskal eller frugtsalaten i en ananas! Genialt!
Som så mange gange før, var jeg ganske skeptisk overfor disse æg! Jeg mener – sennep og karry blandet sammen! Det er altså ikke noget man møder hver dag, og jeg kunne simpelthen ikke forestille mig, hvordan det kunne passe sammen. Men hold nu op hvor smagte det i virkeligheden skønt!
Disse djævelske æg vil være perfekte ved påskefrokosten. De vil stå super godt sammen med sildene og så ser de jo bare rigtig festlige ud!
Deviled eggs
6 æg
2 spsk. mayonaise
1 tsk. karry (jeg bruger ostindisk karry)
1 tsk. dijonsennep
- Æggene koges i 10 minutter, til de er hårdkogte
- Når tiden er gået hældes det kogende vand fra og æggene overhældes med koldt vand
- Pil æggene og skær dem over i halve. Blommerne pilles forsigtigt ud.
- Blommerne lægges i en skål og moses sammen med mayonaise, karry, sennep, salt og peber
- Put massen i en sprøjtepose og fordel indholdet i de tomme æggehvider
- Pynt evt. med lidt purløg eller karse
Du kan finde flere påske-relaterede opskrifter lige her!