Dadelkugler al a romkugler – uden kakao

Der har været stille på bloggen det sidste stykke tid.
Alt for stille.

Jeg er blevet spurgt om jeg har lukket bloggen ned, og det har jeg ikke. Der er da også kommet lidt nyt til hist og her, men slet ikke i samme omfang, som tidligere. Det er der mange grunde til, men hovedsageligt har jeg ikke haft overskudet til at være kreativ.

At skulle sidde ned og forfatte en tekst til indlæggene – ja bare det at få formuleret opskrifterne har været en kæmpe udfordring. Ordene ville ikke helt som de plejer.
Det plejer at falde mig helt naturligt at skrive. Jeg elsker at skrive. Men skriveblokade har lukket ned for lysten. Nu sidder jeg her så igen. Klar til at forfatte – om alverdens vigtige og ligegyldige ting. Måske bliver 2016 året hvor jeg får skrevet videre på min bog, jeg gik igang med i sommers, men som aldrig kom længere end til indledningen. Vi får se!

Men nu fik jeg altså listet mig i køkkenet igen.
Lysten til at lave mad har heller ikke været så stor den sidste måneds tid, men lysten er så småt vendt tilbage, og jeg håber på at få bragt en masse idéer til virkelighed, så de ikke blot farer rundt i mit hoved.

Årets første opskrift er et forsøg på at få brugt julens rester. Mandler og dadler nærmest vælter ud af skabet når jeg åbner det, så derfor starter vi med en lækker ny opskrift på dadelkugler med romkuglesmag!

Denne nye version bliver en lys udgave – uden kakao!
Hvorfor uden kakao tænker du måske? Men jo – af den ene grund at jeg var løbet tør, men havde lyst til noget sødt!

Here goes


Kugler (2)

Lyse rom-dadelkugler
(10-12 stk.)

2 dl mandler
10 dadler (uden sten)
4 spsk. kogt vand
7-8 spsk mandelmel
1½ spsk. romessens

½ dl. hakkede mandler til at rulle kuglerne i

  • Kom mandlerne i en skål og hak dem med stavblenderen (eller brug en minihakker)
  • Hæld dadler og vand i en skål og rør dem sammen (jeg brugte min stavblender)
  • Bland mandlerne i dadel “vandet”
  • Kom romessens og mandelmeli blandingen – rør godt
  • Form massen til små romkugler (ca. 10 stk)
  • Rul kuglerne i de hakkede mandler
  • Stilles på køl i ca. 1 time inden servering (eller i fryseren hvis du ikke kan vente)

Tip: Opbevares i køleskab! (hvis de da overlever så længe)

Kugler (2)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.