Cremet hønsesalat m. kylling & bacon
Gårsdagens menu blev til en not-so-low-carb omgang tarteletter..!
Jeg har simpelthen ikke formået at knække koden til en lækker low carb opskrift på tartelet-skallerne (endnu) og derfor valgte vi de syndige købe skaller i stedet for..
Selve hønsekødsfyldet er dog en helt anden sag.. Der koger jeg bare en hel kylling og følger ellers denne opskrift.. Piece og cake – og hold nu op hvor smagte det bare lækkert. Helt sikkert i min top 10 af livretter..

Men ninja-agtig som jeg er, gemte jeg lidt kylling i en skål, mens ingen kiggede. Desværre var det en meget mager kylling jeg havde fået fingre i, uden alt for meget kød, så mit ninjamove var ikke helt så hensigtsmæssig, hvis aftensmaden da skulle mætte alle munde.
Så mit tyverov blev derfor kun af beskeden størrelse, men der var heldigvis nok til at lave en lille smagsprøve!

Men så er det jo godt at vi har bacon! Katastrofen afværget!

Missionen var nemlig at bikse en dejlig, let frokostsalat sammen med kylling. Men med den lille mængde kylling måtte jeg ty til køleskabet, hvor jeg fandt lidt stegt bacon fra tidligere på dagen. Så i bedste reste-stil fik jeg lavet en herlig frokostsalat, der bare smager vanvittigt godt! Super nem at bikse sammen (når nu alle ingredienserne var forberedt) .. Fik jeg sagt at den smager vanvittigt godt?

Så kan kølediskens frokostsalater godt gå hjem. Den hjemmelavede version sejrer endnu engang!


Honsesalat01 Hønsesalat m. kylling & bacon

50 g. kyllingkød, gerne fra en kogt kylling
3 stk. stegt bacon
2 spsk. græsk yoghurt
1 spsk mayonnaise
½ tsk. Dijonsennep
lille drys salt
1 knsp. hvid peber
2 tsk. fintklippet purløg

  • Kyllingekødet plukkes helt fint
  • Baconstykkerne klippes i små stykker
  • På en tallerken blandes kylling, bacon og de øvrige ingredienser godt sammen
  • Pynt evt. med lidt friskklippet purløg

Velbekomme!

Tip: Hønsesalaten kan med fordel laves dagen før den skal serveres!
Tip: For fedtfattig version, brug da mayonaise light samt græsk yoghurt med lav fedtprocent

Nyd din hønsesalat på en lækker skivebrød. Prøv f.eks. høfrøbrødet!

Honsesalat02

Honsesalat01

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.