God formiddag og velkommen tilbage..
Mon der fortsat sidder nogle læsere af bloggen derude? Eller har I givet op på mig! Det håber jeg bestemt ikke….
Der har været ganske stille på bloggen i dette år, og som nogle af jer måske ved, så skyldes dette graviditet og siden hen at blive mor! Sådan en lille baby tager bare det meste af ens tid, og det må hun gerne! Men bloggen har ikke været glemt. Den vil altid være min første, nu 3 år gamle, baby! For imens jeg har tumlet forvirret rundt med en baby på armen, har bloggen også haft fødselsdag! Ja jeg skænkede den da også en tanke på dagen, men mere blev det ikke til… Da var vores nye tilværelse kun lige begyndt, og med en sulten baby, ja så må der altså prioriteres!
I min graviditet har jeg ikke spist low carb… Jeg har præsenteret baby for alverdens ingredienser – herunder korn og sukker! Jeg har heldigvis ikke haft de vilde reaktioner på at indtage disse råvarer, men tværtimod været glad for at spise lige det, der den dag kunne holde kvalmen nede!!!
Men jeg satser på at hoppe af korn- og sukkervognen igen, når vi engang finder tilbage i en rytme som far, mor og baby! Og det er så ved at være nu!
Det første rigtige low carb måltid blev en gang kød og grønt i gryden! Det smagte SÅ dejligt… Nogle af jer synes måske den virker bekendt, og jeg har da også været et smut i arkivet efter opskriften.. Jeg har nemlig hele to lignende opskrifter på bloggen: Col Con Carne m. oksekød og hvidkål samt Col Con Carne m. oksekød, svampe og spidskål.
Denne version skiller sig dog ud, da den er lavet med kylling…
350 g kyllingefilet (enten inder- eller brystfilet)
1 spsk olie
1 porre (ca. 200 g)
60 g. hakket spinat
1 dl vand
750 g spidskål
1 tsk. spidskommen, koriander, salt og peber
- Du skal bruge en stor gryde
- Kyllingen koges i vand.
- Imens hakkes kålen fint i strimler og porren skæres i tynde ringe
- Spinaten hakkes fint (eller du kan bruge frossen spinat, der allerede er hakket)
- Når kyllingestykkerne er kogt, tages disse ud af vandet og gryden skylles
- Hæld lidt olie i gryden og svits porre og spinat heri
- Tilsæt vand
- Kålen hældes i gryden lidt efter lidt
- Lad småsimre under låg så kålen forbliver fugtig
- Når kålen er blevet blød tilsættes krydderier og oksekød
- Lad småsimre til al væsken (eller det meste af det er fordampet)
Serveres med rødbeder og spejlæg.
Lækker, lækker mad, som jeg (endnu) ikke har lavet noget af, men jeg glæææder mig….