
Jeg har aldrig rigtig brudt mig om chokolademousse og af samme grund har jeg aldrig eksperimenteret inden for området. Chokolade og jeg har aldrig gået ret godt i spænd, men idag tog fanden ved mig, og så skulle der altså eksperimenteres.
Diverse varer røg i indkøbskurven og først da jeg kom hjem gik det op for mig at der skal fløde i chokolademousse – og pasteuriserede æg.
Så måtte jeg jo på nettet, men ingen af søgeresultaterne faldt i min smag. Så der var ikke andet for, end at prøve sig frem.
80 g. Mørk Chokolade
2 stk. Frosne Bananer
2 tsk. Appelsinsaft
2 tsk. Kakaopulver (uden sukker)
3 spsk. Skyr
evt. 1 tsk. Sukrin, Stevia eller andet sødemiddel
- Hæld de frosne (skiveskårne) bananer i en skål og blend med stavblenderen
- Tilsæt skyr og pisk til en luftig masse
- Hæld kakaopulver og appelsinsaft i – rør godt
- Hak chokoladen i små stykker og blend godt med stavblenderen (til der ingen store stykker er tilbage)
- Smag evt. til med lidt Sukrin
Serveres evt. med bær og flødeskum på toppen
Tip: prøv også mine andre, lækre, chokolademousser!
★ Avochoko-mousse: chokolademousse lavet på avocado
★ Klassisk choko-mousse: Lavet på flødeskum og æg, med et tvist af appelsin
★ Protein-mousse: lavet på proteinpulver