
Når jeg skal skrive champignon får jeg næsten altid byttet rundt på nogle bogstaver!!
Og har du nogensinde forsøgt at sige champignon 10 gange hurtigt i træk? Din tunge vil hade dig!
Champignon er en relativ ny ingrediens i mit køleskab!
Det er en af de ting, min kæreste har lært mig at spise. Før hans tid kunne jeg ikke få den gummi-agtige grøntsag ned! Og det er da også en af de få ting hunden lade ligge, hvis der en enkelt gang skulle falde noget på gulvet!
Men nu kan jeg ikke forestille mig et køkken uden champignon!
Jeg er blevet helt vild med både smag og konsistens – dog kan jeg ikke få mig selv til at spise champignon på glas. Måske er det bare en forestilling i mit hovede!?
Champignon smager jo godt for sig selv, ristet i lidt smør på panden og serveret på brunchbordet med æg og bacon – eller ovenpå en lun leverpostej med bacon!
Som fyld på pizza er champignon også uundværlig og står især godt sammen med skinke og løg!
Morgenomeletter
Sammenkogt
Champignon hører sig efterhånden til i mange af mine sammenkogte retter, hvad end det er gryderetter, ovnretter eller noget helt tredje. Prøv bare:
- Kokoskylling på hvidkålsbund
- Kyllingefad m. spidskål og ostesovs
- Kyllinge-frikassé (aka. ringenes herre gryde)
- Mørbradfadet
- Mørbradgryde
- Paprikagryde
- Tandoori kyllingeret
Prøv også at hakke lidt champignon i kødsovsen når du laver f.eks. Moussaka eller Falske spaghettier med kødsovs!
Andre hovedretter
Suppe
Små retter
- Fyldte champignon m. løg og flødeost
- Æggemuffins m. bacon og champignon!
Tilbehør