Pandekager med blommer. Det tog et par forsøg at ramme den helt rigtige opskrift. Men det lykkedes! Og de blev ikke bare gode – de er hammer gode!
Nyd eventuelt med lidt friske blommer.
Blommepandekager
Antal: 30 stk
Ingredienser
- 8-9 blommer ca 350 g, renset vægt
- 80 g sukker
- 1 spsk vand
- 20 g havregryn
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 200 g hvedemel
- fedtstof til stegning f.eks. smør
Sådan gør du
- Blommerne skylles, halveres og stenene fjernes
- Blommer, sukker i vand puttes i en gryde
- Giv blommemassen et hurtigt opkog, og når det syder godt, skrues ned på 3-4 stykker og låg sættes på
- Lad massen simre i ca. 15 minutter
- Hæld blommemasse og havregryn i en skål og lad nedkøle. Stilles evt. i køleskabet for hurtigere nedkøling
- Tilsæt æg, mælk og mel
- Rør massen godt sammen med en ske og når dejen er jævn er den klar til at komme på panden
- Smelt lidt smør på panden
- Dejen fordeles med en spiseske på panden (ca. 8 cm i diameter)


