Blommekage

Her har været stille. Meget stille. Lysten, overskudet og motivationen til at lave ny opskrifter eller pleje Madfidusen har været lig nul.

Men lige nu bugner haven med de lækreste æbler og blommer, så hvilken bedre anledning kan der være, end udvikle nye opskrifter?

Vores blommetræ har været nærrig med frugterne de sidste par år, og vi havde faktisk snakket om at fælde det, og gøre plads til noget nyt. Lidt trusler skader vidst ikke, for hold nu op en høst vi har hevet i land.

Vi snakker hundrevis af blommer. Og de er gode! Super gode. Jeg mener sorten er Victoria blommer.

Blommekage

Ingredienser

  • 12 stk Blommer 600 g (560 g uden sten)
  • 65 g Smør
  • 150 g sukker
  • 2 stk Æg
  • 125 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 spsk Rørsukker alm. sukker kan også bruges

Sådan gør du

  • Ovnen tændes på 180° (almindelig)
  • Blommerne skylles, halveres og udstenes
  • Smør og sukker puttes i en skål og piskes luftig
  • Tilsæt æggene et ad gangen, mens du fortsat pisker
  • Tilsæt mel og bagepulver og pisk til du har en jævn konsistens
  • Put bagepapir i en springform og fordel dejen heri
  • Placér blommerne, tæt sammen, oveni dejen
  • Drys rørsukker på toppen
  • Formen placeres på risten midt i ovnen og skal bage i 40-45 minutter (alt efter hvor stor formen er)

Noter

Husk at ovne bager forskelligt, og kig hellere til kagen en gang for meget, end risikere en brændt kage
Serveringsforslag: Serveres med en skefuld creme fraise
Tip: Er også god efter en nat i køleskabet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.