En af de vigtigste ting når man griller er en god marinade!
Selvom smagen af grill er fantastisk, bliver den bestemt ikke ringere af at man bruger nogle forskellige marinader! En af vores foretrukne er barbecuemarinaden!
Ofte har vi “bare” købt en færdig rørt én, men disse er desværre propfyldt med sukker! Derfor har jeg forsøgt mig – op til flere gange – på at producere en hjemmerørt barbecuesauce! Og nu er opskriften i hus!
Hvad bruger man så sådan en skøn marinade til?
Barbecuesaucen giver kødet en lækker sødme, som jeg personligt er ganske forfalden til, og hvis en af pølserne har lagt op af et stykke marineret kød, er jeg hurtig til at stange den over på tallerkenen!
Barbecuesauce står godt til både ko, gris og kylling!
Har du prøvet disse skønne barbecue marinerede bacon-løgringe? De er helt fantastiske og et sikkert hit til
50 g. sukkerfri ketchup
1 spsk. Sukrin Gold
1 tsk. æbleeddike
1 fed (presset) hvidløg
2 tsk. paprika
1 spsk. stærk sennep
- Alle ingredienserne hældes i en skål og røres godt sammen til massen er jævn
- Barbecuemarinaden er nu klar og kan sagtens holde sig et par dage på køl!
Tip! Vent med at smøre marinaden på dit kød, så brænder det ikke på.
Når kødet er mere eller mindre færdigt, smøres marinaden på kødet og det grilles et par minutter på begge sider !