Babymad: Havregrøds muffins (opdateret version)

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet tirsdag d. 20. februar 2018.
Siden da har jeg fået flere henvendelser fra følgere, der ikke har haft held med at bage disse skønne havregrødsmuffins. Flere har skrevet, at muffinsene simpelthen splatter sammen. Min teori er at det er fordi man ikke venter til de er kolde, før man prøver at få dem ud af formen… (vi blev nemlig også utålmodige og måtte smage straks. De måtte gnaskes med en ske! Dem jeg havde stillet i køleskabet til dagen efter, kunne vi tage ud af papiret uden bøvl!

Nåh men… Jeg valgte at bruge weekenden i køkkenet med den treårige (der btw var ganske godt tilfreds med kage til morgenmad)

Det tog et par forsøg at få den perfekte nye version, men nu burde den altså sidde lige i skabet!

(Til de af jer, der var vilde med den gamle version, så er fremgangsmåden den samme som nu. Ingredienserne var:

  • 1 portion havregrød
  • 1 revet æble
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
    Topping: blåbær

I det originale indlæg skrev jeg desuden sådan her:
Hold nu op hvor var de bare nemme og lave! Og så smager det rent faktisk godt! Som i: dDm her kan voksne også godt spise!

Jeg havde inviteret en kollega på brunch, og når nu jeg alligevel skulle lave til E, så kunne jeg jo lige lade en rigtig voksen smagsteste også! Jeg toppede vores med lidt mandelsplitter – muuums! Min kollega bad om opskriften, så jeg tænker at de var et hit.


Havregrødsmuffins m. æble og blåbær

10 stk

Du skal bruge

  • 1 dl havregryn (50 g)
  • 2 dl vand
  • 1 tsk smør (3 g)
  • 2 spsk rugmel (30 g)
  • 2 æg (110 g)
  • 1 æble (100 g)
  • 1 tsk vaniljesukker (5 g)
  • 1 tsk bagepulver (5 g)
  • 90 g blåbær

Det skal du gøre

  • Start med at lave havregrøden (havregryn, vand og smør puttes i en gryde)
  • Bring gryden i kog og rør til konsistensen er fast
  • Lad grøden trække og køle ned i omkring 10 minutter
  • Tænd ovnen på 180° (varmluft)
  • Skær æblet i grove tern (lad gerne skrællen sidde)
  • Bland havregrød, æble, rugmel, vaniljepulver, æg og bagepulver sammen i gryden
  • Fordel grøden i muffinsformene
  • Sæt muffinsene i den varme ovn og lad dem bage i 30-35 minutter
  • Lad køle helt ned inden servering

TIP: Kan serveres lune og/eller kolde

TIP: Havregrødsmuffins’ene er fryseegnet. Bare i fryseren (jeg fryser dem ned i silikoneformene) og så 1:10 min. i micoovnen, så er de klar til servering!

Tip: Brug silikoneforme – de klistrer i papirsforme og er svære at få fri

About

8 thoughts on “Babymad: Havregrøds muffins (opdateret version)

  1. Nu har jeg prøvet at lave dem og de er helt flydende indvendigt?? Hvad pokker kan jeg have gjort forkert

    1. Hej Michelle
      Øv hvor ærgeligt! Har selv lavet dem flere gange, og har ikke oplevet at de er blevet flydende indeni…
      Altså de er sådan lidt bløde i det når jeg laver dem, men de holder formen når man “brækker dem over” …
      Mon dine forme er større end mine? Tænker umiddelbart du skal bage dem lidt længere tid?
      //Line

  2. Øv mine er også flydende. Splattede helt ud da jeg vendte formen. Hmm mon jeg har gjort noget forkert, mon det kan være fordi der er puttet gulerod i og det giver mere væske?

  3. Det samme problem her, mine splatter også helt ud. Måske vi skulle komme noget mel i dejen næstegang de bages…?

    1. Det var da utroligt at de driller for så mange… Det er længe siden jeg sidst har lavet dem, men tror da min datter og jeg må i køkkenet i weekenden og teste dem igen..
      Prøv at lave havregrøden i microovnen… 3 minutter… Det giver en rimelig fast grød!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]