Denne opskrift blev oprindeligt udgivet tirsdag d. 20. februar 2018.
Siden da har jeg fået flere henvendelser fra følgere, der ikke har haft held med at bage disse skønne havregrødsmuffins. Flere har skrevet, at muffinsene simpelthen splatter sammen. Min teori er at det er fordi man ikke venter til de er kolde, før man prøver at få dem ud af formen… (vi blev nemlig også utålmodige og måtte smage straks. De måtte gnaskes med en ske! Dem jeg havde stillet i køleskabet til dagen efter, kunne vi tage ud af papiret uden bøvl!
Nåh men… Jeg valgte at bruge weekenden i køkkenet med den treårige (der btw var ganske godt tilfreds med kage til morgenmad)
Det tog et par forsøg at få den perfekte nye version, men nu burde den altså sidde lige i skabet!
(Til de af jer, der var vilde med den gamle version, så er fremgangsmåden den samme som nu. Ingredienserne var:

- 1 portion havregrød
- 1 revet æble
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
Topping: blåbær
I det originale indlæg skrev jeg desuden sådan her:
“Hold nu op hvor var de bare nemme og lave! Og så smager det rent faktisk godt! Som i: Dem her kan voksne også godt spise!
Jeg havde inviteret en kollega på brunch, og når nu jeg alligevel skulle lave til E, så kunne jeg jo lige lade en rigtig voksen smagsteste også! Jeg toppede vores med lidt mandelsplitter – muuums! Min kollega bad om opskriften, så jeg tænker at de var et hit. “
Havregrødsmuffins m. æble og blåbær
Ingredienser
Havregrød
- 1 dl havregryn 50 g
- 2 dl vand
- 1 tsk smør 3 g
Muffins
- 2 spsk rugmel
- 2 æg 110 g
- 1 æble 100 g
- 1 tsk vaniljesukker 5 g
- 1 tsk bagepulver 5 g
- 90 g blåbær
Sådan gør du
Havregrød
- Start med at lave havregrøden (havregryn, vand og smør puttes i en gryde)
- Bring gryden i kog og rør til konsistensen er fast
- Lad grøden trække og køle ned i omkring 10 minutter
Muffins
- Tænd ovnen på 180° (varmluft)
- Skær æblet i grove tern (lad gerne skrællen sidde)
- Bland havregrød, æble, rugmel, vaniljepulver, æg og bagepulver sammen i gryden
- Fordel grøden i muffins formene
- Halvér blåbærene og fordel dem på toppen af muffinene
- Sæt muffinsene i den varme ovn og lad dem bage i 30-35 minutter
- Lad køle helt ned inden servering
Nu har jeg prøvet at lave dem og de er helt flydende indvendigt?? Hvad pokker kan jeg have gjort forkert
Hej Michelle
Øv hvor ærgeligt! Har selv lavet dem flere gange, og har ikke oplevet at de er blevet flydende indeni…
Altså de er sådan lidt bløde i det når jeg laver dem, men de holder formen når man “brækker dem over” …
Mon dine forme er større end mine? Tænker umiddelbart du skal bage dem lidt længere tid?
//Line
Øv mine er også flydende. Splattede helt ud da jeg vendte formen. Hmm mon jeg har gjort noget forkert, mon det kan være fordi der er puttet gulerod i og det giver mere væske?
Åh mega øv…
Det lyder til de skulle have haft lidt længere tid i ovnen..
Vrider du væden fra æblerne?
Nej det gør jeg ikke 🙂
Det samme problem her, mine splatter også helt ud. Måske vi skulle komme noget mel i dejen næstegang de bages…?
Det var da utroligt at de driller for så mange… Det er længe siden jeg sidst har lavet dem, men tror da min datter og jeg må i køkkenet i weekenden og teste dem igen..
Prøv at lave havregrøden i microovnen… 3 minutter… Det giver en rimelig fast grød!